Gynækomasti - Mandebryster

Mandebryster (gynækomasti) kan skyldes enten øget fedtfylde, øget kirteldannelse eller oftest en kombination.

Patientanmeldelser

Se et uddrag af vores patientanmeldelser fra Trustpilot herunder

Gynækomasti

Mandebryster

Mandlig brystudvikling eller gynækomasti er brystudvikling hos mænd, som opstår som følge af hormonelle påvirkninger af brystkirtelvævet eller overvægt. Formålet med en operation er at fjerne kirtel- og fedtvævet, på en naturlig og skånsom måde så brystet på ny fremstår maskulint.

Mandlig-brystudvikling-reduktion

Operation for mandlig brystudvikling

Hos Pfeiffer Plastikkirurgi kan vi hjælpe med at reducere brystudvikling og afhjælpe både de kosmetiske og fysiske gener, der måtte være i forbindelse med mandlig brystudvikling.

Vi har mange års erfaring inden for plastikkirurgiske operationer og kan derfor hjælpe dig med at få det resultat, du ønsker. Forud for enhver behandling af mandlig brystudvikling, bør du som udgangspunkt blive undersøgt af din egen læge med henblik på en udelukkelse af en medicinsk årsag. Der kan i nogle tilfælde være tale om for eksempel en hormonforstyrrelse, som ikke skal behandles med en operation.

Der findes to former for mandlig brystudvikling. Ved den ene type er der tale om en brystudvikling, der skyldes fedtvæv, mens der ved den anden er tale om øget fedtvæv og dannelsen af en regulær brystkirtel. Teknikken til behandling er afhængig af, hvilken type brystudvikling der er tale om,
hvorfor operationen vil variere fra patient til patient. Nedenfor kan du læse mere om mandlig brystudvikling, og hvordan vi hos Pfeiffer Plastikkirurgi afhjælper de fysiske og kosmetiske gener, der er i forbindelse med brystudvikling hos mænd.

Hvad er årsagen til
gynækomasti?

Alle mænd har et mindre brystkirtelanlæg i brystet, der hos nogle kan begynde at vokse af forskellige årsager. Hovedsageligt skyldes det en hormonel  ubalance. Enten som en konsekvens af din egen hormonproduktion eller som bivirkning til forskellig medicin.

Den mandlige brystudvikling kan desuden ses som følge af en øget fedtfylde, en øget kirteldannelse eller som en kombination af de to. Det er en normal tilstand for mænd, og det forekommer hos cirka 40 % af drengene i puberteten. Mandlig brystudvikling kan både forekomme i det ene eller i begge bryster.

Før en eventuel operation vil anden årsag til tilstanden udelukkes. Er der tale om overvægt, misbrug af anabolske steroider eller alkohol, stofskiftelidelser eller hormonproducerende knuder i nyrer eller testikler? Er du overvægtig, anbefaler vi et vægttab inden behandling.
Hos langt de fleste mænd med brystkirteldannelse vil der dog ikke foreligge nogen direkte årsag til lidelsen, men der er en række ting, der kan spille ind i forbindelse med mandlig brystudvikling.
En operation af mandlig brystudvikling er for dig:
  • Hvor brysterne af en ukendt årsag er vokset
  • Hvor brysterne hænger efter et vægttab
  • Hvor brysterne i løbet af puberteten er vokset.

Information om forløbet

Her kan du læse om operationen

Ved forundersøgelsen anbefaler vi, at du lader et familiemedlem eller en god veninde deltage, da der er meget information, som efterfølgende kan være svær at huske på. Det er en rigtig god idé at have gennemlæst vores informationsmateriale inden du møder op til forundersøgelsen, medbring gerne en liste med spørgsmål du har til forløbet. 

I forbindelse med en forundersøgelsen for mandlig brystudvikling vil kirurgen gennemgå selve operationen, og de risici den medfører for dig. Brysterne, maven og testiklerne bliver undersøgt, hvorefter i sammen finder den løsning, der bedst dækker dine behov

Der skal minimum gå en uge fra forundersøgelse til operationen må udføres.

Din tryghed er vores største prioritet:

Ved konsultationen sikrer lægen sig, at du helbredsmæssigt er klar til operation. Der er enkelte specifikke sygdomme og medicinske behandlinger, som øger risikoen ved kirurgi, hvorfor vi må afstå fra at operere. Overvægt og rygning er blandt de to største risikofaktorer ved kosmetisk kirurgi. Det anbefales, at dit BMI er under 27 og må maksimalt være 30. Du skal stoppe med rygning fra rygning 4 uger før operationen indtil fire uger efter operationen. Hvis der er behov for supplerende undersøgelse fx blodprøver, hjertekardiogram (EKG) osv aftales dette. Får du medicin aftaler du i samråd med kirurgen om der skal ændres eller pauseres i din behandling. 

 

Inden vi foretager en operation for gynækomasti, anbefaler vi, at du som udgangspunkt bliver undersøgt hos din egen læge. Årsagen hertil er, at det forud for en gynækomastioperation er vigtigt at få klarlagt, at brystudviklingen ikke er forårsaget af en medicinsk årsag som for eksempel en hormonforstyrrelse eller lignende. Mange drenge kan opleve kortvarig brystudvikling i begyndelsen af deres pubertet. Dette sker for helt op til 40 procent af alle drenge. Ofte skyldes det, at produktionen af kønshormoner i begyndelsen af puberteten, ikke helt har tilpasset sig det rigtige niveau endnu. Hos langt de fleste drenge forsvinder brystudviklingen igen af sig selv i løbet af et års tid.

Hvis du oplever brystudvikling i slutningen af puberteten eller ligefrem i voksenalderen, skal du reagere på dette, da det i langt de fleste tilfælde bør undersøges nærmere. Mandlig brystudvikling kan skyldes enten øget fedtfylde, øget kirteldannelse eller i mange tilfælde en kombination af begge. 

Alt efter hvad dit behov måtte være, findes der tre måder at foretage indgrebet på:

– Består brystet primært af fedtvæv, vil en almindelig fedtsugning af området kunne give et godt resultat.

– Er der dannet både fedt- og kirtelvæv, fjernes dette via et mindre snit i  brystvorten hvorefter der foretages en fedtsugning.

– Er der samtidig tale om et betydeligt hudoverskud fjernes fedt- og kirtelvæv som ovenfor, men der fjernes samtidig hud på samme måde som ved en Brystreduktion .

Vi foretager oftest operationen i lokalbedøvelse, men kan også foretages i fuld bedøvelse. Dette afhænger af størrelsen på brystet og operationens omfang.

Du får efter operationen anlagt en komprimerende bandage som du skal anvende i 3-4 uger.

Hvis du er opereret i lokal bedøvelse er du klar til at gå hjem, efter at have hvilet i 1-2 timer. 


Hos Pfeiffer Plastikkirurgi sidder vi klar til en uforpligtende snak om dine muligheder, og vi sætter altid din
tryghed højest. Derfor kan du trygt lade os hjælpe dig med at få drømmekroppen.

Det er vigtigt, at du lytter til kroppen i forhold til, hvad du kan og ikke kan. For at lade arrene
hele bedst muligt og for at få det bedste resultat, er det nødvendigt at lytte til kroppens signaler, særligt i
forhold til motion og bevægelse. Allerede dagen efter kan du begynde at gå små ture, men sport som løb og cykling skal du vente med til 2 til 3 uger efter operationen. Er der tale om mere krævende
sportsaktiviteter, bør du vente til efter en 6 til 8 uger.

Du får en smerteplan med hjem som instruerer dig i hvilken og hvor meget smertestillende medicin du skal tage. Vi giver medicin med til de første par dage og der bliver udstedt elektronisk recept, som kan benyttes på alle apoteker. 

Smerter:

Det første døgn er som regel ikke forbundet med stærke smerter. Smerterne tager ofte til i løbet af de første 2-3 dage, det er vigtigt at man tager den ordinerede smertestillende medicin. Smerterne begynder at aftage på 7-10. dagen, men man skal forvente at være øm i 3-4 uger. 

Du skal til kontrol efter 10-14 dage, hvor tråd enderne afklippes. Vi anbefaler at du benytter microporeplaster i 3 måneder. 

Som ved alle plastikoperationer kan der  forekomme komplikationer ved denne type operation.

I forbindelse med reduktion af mandlig brystudvikling kan der opstå blødning efter operationen, det er dog sjældent, at der er tale om en operationskrævende blødning.

Infektion: Der kan i opstå infektion efter operationen, dette behandles med antibiotika.

Der kan i den første tid være ujævnheder efter fedtsugningen, disse forsvinder oftest efter et par måneder.

Der kan være føleforstyrrelser i området, disse aftager normalt efter 2-3 månder, det er meget sjældent med permanente føleforstyrrelser.

Vær også opmærksom på, at varigheden af resultatet kan variere fra den ene patient til den anden. Den afhænger af genetiske forhold, vævsforhold, ydre forhold, din levevis, svingende vælg og meget andet. Drikker du alkohol eller indtager anabolske steroider, kan dit brystkirtelvæv øges igen, og ved overvægt, visse medikamenter og andre hormonforstyrrelser, er dette også en risiko. 

Få hjælp til finansiering
af din plastikoperation

Vi ved godt, at det kan være en stor udgift at få foretaget en plastikkirurgisk operation. Derfor tilbyder vi finansiering i samarbejde med Basisbank, så du kan få den plastikoperation, du ønsker dig. Finansiering gennem Basisbank gør det nemt for dig, at få råd til din kommende behandling.

Gennem samarbejdet med Basisbank kan vi hos Pfeiffer Plastikkirurgi tilbyde rente- og gebyrfri finansiering. Ved en afbetalingsordning hos os får du mulighed for en rente- og gebyrfri finansiering i op til 45 måneder, hvor du hver måned afdrager med et mindre beløb.

Vores priser

Her ser du nogle prisforslag på mandlig brystudvikling

Fjernelse ved fedtsugning

Kun fedt
17.500 kr
  •  

Fjernselse af hængebryst

Efter fx. vægttab
45.400 kr Fra
  •  

Fjernelse af kirtelvæv og fedt

Fedtsugning og ar
30.200 kr
  •  
Philip-Pfeiffer

"Vores erfarne team sikrer dig den bedste behandling og rådgivning. Din tryghed som patient er vores højeste prioritet."

- Philip Pfeiffer, Plastikkirurg

Pfeiffer Plastikkirurgi

Hvem er vi

Klik på play, og lær mere om Pfeiffer Plastikkirurgi
Transparant-overlay-baggrund
Play Video
Privatlivspolitik
Scroll to Top