Øjenlågsoperation & tunge øjenlåg

Hvis du er generet af et træt og uoplagt udseende på grund af tunge øjenlåg eller poser under øjnene kan en øjenlågsoperation afhjælpe dette. Ved en operation af øvre og nedre øjenlåg fjernes overskydende hud. Hos enkelte patienter er det ligeledes nødvendigt at fjerne bagvedliggende fedtdepoter.

På denne side har vi samlet alt det, du skal vide omkring de øjenoperationer, vi tilbyder hos Pfeiffer Plastikkirurgi, deres årsager, samt hvordan de udføres.

Øjenlågsoperation

Et yngre og friskere look

Som del af den naturlige aldring bliver hud, bindevæv og muskulatur omkring øjnene mere slapt. Dette ses som tunge øjenlåg og poser under øjnene, hvilket givet et træt og uoplagt udseende. 

Vores patienter får ofte at vide, at de ser trætte og i nogle tilfælde endda syge ud, til trods for at de passer deres søvn og lever sundt. Ved en øjenlågsoperation stræber vi efter at genskabe et yngre og friskere look på en naturlig måde.

Øjenlåg-operation

En øjenlågsoperation er derfor for dig, der:

Før/efter billeder

Er så tilfreds med mit øjenbryns løft- det er så vigtigt at man vælger en klinik hvor alt bare er i top og hvor man får det bedste resultat. Anette

Anette

Nedenfor har vi samlet den vigtigste information omkring de gener, man kan opleve omkring øjnene i takt med den naturlige aldringsproces samt hvordan operationen af disse foretages. Der er tale om primært nedsunkne øjenbryn og de såkaldte ”poser under øjnene”.

Nedsunkne øjenbryn

I næsten alle tilfælde med tunge øjenlåg, oplever vi, at øjenbrynene også er sunket længere ned. I udtalte tilfælde anbefaler vi, at man samtidig med øjenlågsoperationen samtidig får løftet øjenbrynene med enten et tindingeløft eller et direkte øjenbrynsløft. I lette tilfælde kan øjenbrynene løftes ved hjælp af neurotoxin (BTX). Ved forundersøgelsen vil du blive informeret og vejledt i de forskellige behandlingstilbud og hvilken løsning, der er den rette for netop dig. 

Poser under øjnene

Med alderen kan de små muskler, samt bindevævet omkring øjenhulen blive slappe. Dette betyder at fedtvævet bag de nedre øjenlågene buler ud og giver anledning til poser under øjnene. Dette kan være med til at trække ansigtet nedad, hvilket giver et træt udseende, på trods af, at man er veludhvilet, drikker nok vand og ellers lever en sund livsstil. Det kan være enormt frustrerende og kosmetisk generende for dem som døjer med det, men heldigvis kan det løses ved en operation.

Ved operationen lægges et snit lige under øjenvipperne, dette snit er efter nogle måneder stort set usynligt. Via snittet fjernes den overskydende hud,  musklerne strammes op og fedtbulerne fjernes. Resultatet bliver en glattere overgang mellem øjenlåg og kind og et yngre, mere veloplagt udseende, som er med til at åbne øjenområdet og ansigtet.
Nedenfor har vi samlet nogle af de mest oftest stillede spørgsmål, som vi får fra vores patienter.

FAQ - Øjenlågsoperation

Hvad koster en øjenlågsoperation?

Priser ligger fra 10.500,- for en operation af tunge øjenlåg i lokal bedøvelse. Opstramning af nedre øjenlåg og fjernelse af poser under øjnene koster: 13.000,-. Du kan Se flere priser længere nede på siden eller på vores fulde prisliste her.

 

 

Hvordan udføres en øjenlågsoperation?

Ved en operation af øvre og nedre øjenlåg fjernes overskydende hud, samt bagvedliggende fedtdepoter, hvilket ses hos nogle patienter. Operationen kan foretages i både lokal og fuld bedøvelse, alt afhængigt af, hvad man foretrækker og hvad kirurgen anbefaler. Der lægges et snit i øjenlågets naturlige hudfolder, og dermed opstår der ikke synlige ar. Arret sys sammen med en ganske tynd tråd som fjernes efter 5-7 dage

Er en øjenlågsoperation det rette valg?

Som en del af den naturlige ældningsproces, vil huden omkring øjnene blive påvirket af manglende elastin og bindevæv og muskler blive slappere. Poser under øjnene og tunge øjenlåg kan derfor gå hen og blive en gene og nogle er genetisk mere disponeret for dem end andre. Hvorvidt en øjenlågsoperation er det rette valg for dig, vurderes ved konsultationen. I nogle tilfælde er det nødvendigt at foretage et øjenbrynsløft samtidig for at opnå den ønskede effekt, hvilket vi ofte ser hos ældre patienter.

Hvilket resultat kan opnås ved en øjenlågsoperation?

Det endelige resultat vil først kunne ses efter 1-2 mdr., hvor du i perioden skal passe ekstra godt på øjenlågspartiet. Resultatet er altid individuelt, idet det er afhængigt af dit øjes naturlige form samt hvor udtalte dine kosmetiske gener var før behandlingen. Effekten af operationen holder i mange år, men stopper naturligvis ikke den almindelige aldring.

Læs eventuelt mere om vores ansigtsoperationer og hvad vi kan tilbyder.
Nedenfor kan du læse lidt om muligheden for at få finansieret din øjenoperation hos Pfeiffer Plastikkirurgi.

PROCEDURE

Her kan du læse om operationen

Til forundersøgelsen  vil dine øjenomgivelser blive undersøgt og du vil blive informeret om de forskellige behandlingsmuligheder. 

Ved en operation af øvre og nedre øjenlåg fjernes overskydende hud, samt bagvedliggende fedtdepoter, hvilket ses hos nogle patienter. Operationen kan foretages i lokal og fuld bedøvelse. Der lægges et snit i øjenlågets naturlige hudfolder, og dermed opstår der ikke synlige ar. Arret sys sammen med en ganske tynd tråd som fjerns efter 5-7 dage. Operationen kan kombineres med vævsfiller eller med neurotoxin (BTX).

Du vil kunne opleve lidt svien i de første par døgn efter operationen. Det er dog ikke i væsentligt omfang. Du skal forvente hævelse og blålig misfarvning omkring øjnene i den første uge. Det kan derfor være en fordel med kolde kompres, samt at ligge med hovedet højt det første døgn. 

Vi anbefaler også, at du tager den med ro de første 2 uger efter operationen, så du undgår blødninger. Du bør derfor ikke dyrke sport eller på anden måde anstrenge dig fysisk, mens dine sår heler.

Som smertestillende kan du have behov for Panodil evt kombineret med Ibumetin. Hvis det skønnes nødvendigt vil kirurgen lave recept. 

Du bør undgå at få sol på dine ar, især så længe de er nye og stadig har en rødlig farve. Sol kan give vedvarende skade i form af brunlig misfarvning. Du bør derfor bruge solbriller og/eller en solfaktor på mindst 20 de første måneder efter operationen af dine øjenlåg.

Alle former for kirurgiske indgreb indebærer en risiko. Operation af øvre øjenlåg er som regel et simpelt indgreb, mens operation af nedre øjenlåg er lidt mere kompliceret, og dermed er den også forbundet med en større risiko for blødning og hævelse. 

Vores priser

Her ser du nogle prisforslag på øjenlågsoperation
OPERATION BEDØVELSE PRIS
Øjenbrynsløft med ar i øjenbrynskant Lokal bedøvelse 13.500,-
Øvre øjenlåg Lokal bedøvelse 10.500,-
Nedre øjenlåg Lokal bedøvelse 13.000,-
Øvre og nedre øjenlåg Lokal bedøvelse 19.500,-
Tindingeløft, løft af øjenbryn. Fuld bedøvelse 29.500,-

Pfeiffer Plastikkirurgi

Hvem er vi

Klik på play, og lær mere om Pfeiffer Plastikkirurgi
Transparant-overlay-baggrund
Afspil video
Privatlivspolitik