Brystreduktion

En stor tung barm kan give gener i form af nakke og rygsmerter, samt begrænse fysisk aktivitet så som løb.

Brystreduktion

Er du generet af en tung barm?

Kvinder, der har meget store og tunge bryster, kan komme til at lide af smerter i nakke, skuldre og ryg. Samtidig kan brysterne begrænse fysisk aktivitet. En brystreduktion vil som regel kunne afhjælpe eller helt fjerne de gener, der opstår som konsekvens af store og tunge bryster.

Brystreduktion

Brystreduktion

Teamet hos Pfeiffer Plastikkirurgi har mange års erfaring med brysteoperationer, inklusiv brystreduktioner. En stor tung barm kan give mange gener, blandt andet i form af nakke- og rygsmerter, og kan også begrænse fysisk aktivitet såsom løb. Derudover kan en stor barm resultere i, at kroppen ser uharmonisk ud. Formålet med en brystreduktion er at mindske disse smerter og samtidig give din krop et mere harmonisk udseende. Ved de fleste brystreduktioner løftes brystet op, og brystvortens placering vil ligeledes blive løftet opad til en mere æstetisk placering.

Hos Pfeiffer Plastikkirurgi benytter vi altid de seneste metoder for at sikre dig et naturligt og flot resultat, der på samme tid harmonerer med din krops dimensioner. Du bliver fulgt af den samme kirurg gennem hele forløbet. Din tryghed er vores højeste prioritet.

Det er vigtigt for os, at du føler dig
sikker og tryg i vores hænder. Vi er altid klar til at besvare dine spørgsmål og vejlede dig i forhold til dine ønsker.
Nedenfor kan du læse mere om den brystreducerende operation. Hvis man gerne vil vide mere om generelle brystoperationer, så kan du se denne side.

Kun positiv oplevelse hele vejen igennem 😍 Og fantastisk resultat!

Janni

FAQ - Brystreduktion

Hvad koster en brystreduktion?

Prisen for en brystreduktion afhænger af behov og størrelse. Se vores priser længere nede på siden eller vores fulde prisliste her.

Hvordan udføres operationen?

Der findes flere teknikker man kan benytte i forbindelse med en brystreduktionen. Den mest almindelige metode efterlader et ar rundt om brystvorten og ned langs midtlinjen og ud i folden under brystet. Hvis der kun er behov for en mindre reduktion, kan arret i brystfolden til tider undlades. Hvilken metode, der anvendes, varierer fra patient til patient, ud fra ønsket om hvor meget brystet skal reduceres. Det kan være nødvendig at kombinere operationen med en fedtsugning for at opnå det bedste resultat.

Hvem kan få en brystreduktion?

Kvinder der oplever at have store og tunge bryster der er til fysisk belastning i hverdagen, vil kunne få foretaget en brystreduktion. Brystreduktion er dog også for kvinder, som blot ønsker en mindre bryster af æstetiske årsager. 

Hvilket resultat kan opnås ved en brystreduktion?

En brystreduktion vil give dig et mindre bryst. Resultatet afhænger af dit ønske til størrelse og dine behov og gener. Dit naturlige brysts størrelse og placering vil have betydning for det endelige resultat. For at opnå et harmonisk og naturligt resultat vil vi ved de fleste operationer løfte både brystvorte og bryst op.

PROCEDURE

Her kan du læse om operationen

Første skridt i den brystreducerende behandling er forundersøgelsen, hvor du møder den kirurg, der skal behandle dig. Ved forundersøgelsen anbefaler vi, at du lader et familiemedlem eller en god veninde deltage, da der er meget information, som efterfølgende kan være svær at huske på. Det er en rigtig god idé at have gennemlæst vores informationsmateriale inden du møder op til forundersøgelsen, medbring gerne en liste med spørgsmål du har til forløbet. Sammen sørger vi for at få afstemt både dine og vores forventninger til det endelige resultat. 

Der skal minimum gå en uge fra forundersøgelse til operationen må udføres. 

Din tryghed er vores største prioritet: Ved konsultationen sikrer lægen sig, at du helbredsmæssigt er klar til operation. Der er enkelte specifikke sygdomme og medicinske behandlinger, som øger risikoen ved kirurgi, hvorfor vi må afstå fra at operere. Overvægt og rygning er blandt de to største risikofaktorer ved kosmetisk kirurgi. Det anbefales, at dit BMI er under 27 og må maksimalt være 30. Du skal stoppe med rygning fra rygning 4 uger før operationen indtil fire uger efter operationen. Hvis der er behov for supplerende undersøgelse fx blodprøver, hjertekardiogram (EKG) osv aftales dette. Får du medicin aftaler du i samråd med kirurgen om der skal ændres eller pauseres i din behandling. Vi anbefaler at kvinder over 40 år får foretaget en mammografi inden operationen. 

Vi anbefaler altid, at du læser de almene forholdsregler ved plastikkirurgiske operationer grundigt, inden du beslutter dig for at få foretaget en brystreduktion.

I forbindelse med en operationen anbefaler vi, at du undgår rygning. Rygning får de små blodkar, der skal forsyne dit væv med blod, til at trække sig sammen. Dette giver især problemer i forhold til dine brystvorter. Af samme årsag risikerer du også, at dine ar bliver bredere.

Det er ligeledes vigtigt, at din vægt er stabil i perioden både før og efter operationen. Hvis du tager på i vægt, risikerer du at påvirke faconen på dit bryst, og samtidig kan arrene bliver bredde og uskønne. Desuden kan et stort vægttab efter en brystreduktion resultere i fornyet slaphed af brystet. 

Der findes flere teknikker man kan benytte i forbindelse med en brystreduktionen. Den mest almindelige metode efterlader et ar rundt om brystvorten og ned langs 
midtlinjen og ud i folden under brystet. Hvis der kun er behov for en mindre reduktion, kan arret i brystfolden til tider undlades. Hvilken metode, der anvendes, varierer fra patient til patient, ud fra ønsket om hvor meget brystet skal reduceres. Det kan være nødvendig at kombinere operationen med en fedtsugning for at opnå det bedste resultat.

Et brystreduktion foretages i fuld bedøvelse, hvorfor det er vigtigt, at du er fastende i 6 timer før operationen, du må dog godt drikke et enkelt glas saft eller vand op til 2 timer før operationen, men ingen mælkeprodukter. Når du ankommer til klinikken, får du anvist din seng af sygeplejersken. Du har en samtale med kirurgen, så evt spørgsmål til forløbet kan afklares, derefter laves optegninger på huden og der tages fotos til din journal. Herefter møder du anæstesi (bedøve) lægen, som informerer dig om bedøvelsen og giver dig smertestillende medicin.

Selve operationen tager omkring 2-3 timer, du får lagt lokalbedøvelse i huden, hvor snittene lægges. Under operationen får du forebyggende antibiotika, som mindsker risikoen for infektion. Kirtelvæv og hud fjernes og brystvorten løftes op på sin nye placering. Hvis det skønnes nødvendigt får du anlagt et dræn. Du får anlagt plaster (micropore) på huden og til sidst en støttende BH.

Opvågning: Du ligger til opvågning på din sengestue, hvor du observeres af vores opvågningssygeplejerske. Anæstesi lægen ordinerer smerte- og kvalmestillende medicin. Lokalbedøvelsen virker i 4-6 timer og man har sjældent meget ondt når man vågner op. Efter et par timers sengeleje er man som regel frisk nok til at komme ud af sengen og få lidt at spise og drikke.

Udskrivelse: 4-6 timer efter operationen er næsten alle klar til at blive udskrevet. Hvis du har fået anlagt dræn, skal du oftest forblive indlagt til dagen efter. Du skal hentes af en pårørende og må ikke være alene i det første døgn efter operationen. Har du ikke mulighed for dette, kan indlæggelse på klinikken arrangeres.

Du får efter operationen anlagt en støttende BH, som du skal anvende 4 uger døgnet rundt og yderligere 4 uger i dagtid. Vi anbefaler at du benytter microporeplaster i 3 måneder.

Smerter: Det første døgn er som regel ikke forbundet med stærke smerter. Smerterne tager ofte til i løbet af de første 2-3 dage, det er vigtigt at man tager den ordinerede smertestillende medicin. Smerterne begynder at aftage omkring 7 dagen, men man skal forvente at være øm i 2-3 uger.

Smerteplan: Du får en smerteplan med hjem som instruerer dig i hvilken og hvor meget smertestillende medicin du skal tage. Vi giver medicin med til de første par dage og der bliver udstedt elektronisk recept, som kan benyttes på alle apoteker. 

Du skal til kontrol efter ca 1 & 2 uger, hvor trådenderne afklippes. Der planlægges ved sidste kontrol tid til 3 måneders kontrol.

Det er vigtigt at du lytter til din krop og undgår at lave bevægelser der gør ondt. Du skal allerede fra 1. dag efter operationen være ude af sengen og gå stille og roligt rundt. I de første 2 uger er det meget vigtigt at undgå tunge løft og stød. Tænk over praktiske ting som at undgå tøj du skal have af/på over hovedet i de første uger. Efter 2 uger må du gradvis øge dine bevægelser og foretage normale løft.

Sport: Du kan gradvist begynde at træne isolerede benøvelser efter 2-3 uger, fx en tur på motionscykel. Løb og vægttræning af overkroppen efter 6-8 uger. Start stille og roligt ud og øg vægt/intensiteten uge for uge. Hvis brystet bliver spændt eller ømt efter en træning er du gået for tidligt eller hårdt i gang, hold da en uges pause før du træner igen.

Sovestilling: Vi anbefaler at man sover på ryggen de første 3-4 uger efter operationen.

Bilkørsel: Du må ikke køre bil så længe du har smerter, du skal kunne reagere normalt.

Sol: Beskyt arret mod sollys, anvend solcreme  særligt i det første år.

Arbejde: Du kan forvente at genoptage stillesiddende arbejde efter 7-10 dage. Fysisk krævende arbejde kan genoptages efter 2-3uger.

Bad: Du kan bade dagen efter operationen, plastret kan tåle at blive vådt, tør det med hårtørrer.

Føleforstyrrelser: I de første måneder efter operationen er det normalt at opleve forskellige føleforstyrrelser i form af stikken, prikken og jag. Manglede følelse ses også i de første måneder, men permanente føleforstyrrelser efter 1 år er derimod sjældne.

Blødning: Det er normalt at du i dagene efter operationen kan udvikle blå mærker, men en operationskrævende blødning er derimod sjælden.

Infektion: Der kan opstå en overfladisk sårinfektion som er kendetegnet ved rødme af huden, typisk omkring arret og behandles effektivt med antibiotika.

Ar: Arrene er umodne (røde) op til de første 12 måneder efter operationen, hvorefter de bleger af. En sjælden komplikation er en hyperreaktiv arvævsdannelse som giver et tykt og uskønt ar.

Amning: Evnen til at amme kan blive påvirket af et brystreduktion, så overvej at udskyde operationen til efter du har fået dine børn. Har du netop overstået amning skal der gå minimum 6 måneder før operationen kan foretages.

Få hjælp til finansiering
af din plastikoperation

Vi ved godt, at det kan være en stor udgift at få foretaget en plastikkirurgisk operation. Derfor tilbyder vi finansiering i samarbejde med Sundhedskonto så du kan få den plastikoperation, du ønsker dig, når du ønsker den. Finansiering gennem Sundhedskonto gør det nemt for dig, at få råd til din kommende behandling.

Gennem samarbejdet med Basisbank kan vi hos Pfeiffer Plastikkirurgi tilbyde rente- og gebyrfri finansiering. Ved en afbetalingsordning hos os får du mulighed for en rentefri finansiering, hvor du hver måned afdrager med et mindre beløb. I tabellen nedenfor har vi lavet et eksempel på, hvordan en låneplan kunne se ud ved to forskellige lånebeløb.
Plastikkirurgi Pfeiffer Logo 499 kr/md 899 kr/md
Rente 0% 0%
Oprettelse 399 kr 5%
Månedligt gebyr 29 kr 29 kr
Max lånebeløb 30.000 kr 60.000 kr
ANSØG HER ANSØG HER

Fast pris 499 kr/md

“Låne-eksempel: Kreditbeløb 20.000 kr. Løbetid 44 måneder. Månedlig afdrag 499 kr. Debitorrente 0 %. Administrationsgebyr 29 kr. pr. måned. ÅOP 4,44%

Samlet kreditomkostninger 1.675 kr. Samlet beløb til tilbagebetaling 21.675 kr.

Fast pris 899 kr/md

“Låne-eksempel: Kreditbeløb 36.000 kr. Løbetid 45 måneder. Månedlig afdrag 899 kr. Debitorrente 0 %. Administrationsgebyr 49 kr. pr. måned. ÅOP 5,76%

Samlet kreditomkostninger 4.005 kr. Samlet beløb til tilbagebetaling 40.005 kr.

Vores priser

Her ser du priser på brystreduktion
OPERATION BEDØVELSE PRIS
Brystreduktion: Lille Fuld narkose 29.500,-
Brystreduktion: Stor Fuld narkose Fra 37.500,-

Pfeiffer Plastikkirurgi

Hvem er vi

Klik på play, og lær mere om Pfeiffer Plastikkirurgi
Transparant-overlay-baggrund
Afspil video
Privatlivspolitik