Øreoperation

De to hyppigste kosmetiske øreoperationer er korrektion af flyveører og korrektion efter plug-piercing.

Korrektion af ører

Stritører & korrektion efter plug-piercing

Stritører skyldes abnormiteter i bruskskelettets udvikling. Der er mange faktorer i forbindelse med ørebruskens udvikling, som har betydning for, hvordan øret kommer til at se ud. Ofte er der tale om enten en overudvikling af den inderste øreskål, eller en underudvikling i den yderste del af øret.
Øre-operation-kosmetisk

Korrigerende øreoperation

De fleste, der henvender sig til os med et ønske om en korrigerende øreoperation, er oftest med et ønske om at få rettet deres stritører ind, så de ikke er lige så fremtrædende længere. Ører, der stritter meget tydeligt ud fra hovedet, opfattes for nogle som kosmetiske generende.  Det er formen på brusken, der afgør, hvorvidt øret sidder tæt ind til hovedet eller stritter ud. Stritører er arveligt og er ofte medfødte. I langt de fleste tilfælde er der tale om begge ører, men der findes også tilfælde, hvor kun det ene øre stritter.

Der findes flere forskellige årsager til, hvorfor ørerne stritter. I de fleste tilfælde skyldes det en manglende udvikling af folden på ørebrusken. Dette resulterer i en fladere ørebrusk, der medfører, at øret ikke folder langt nok tilbage og i stedet stritter ud fra hovedet.
En anden årsag kan være en overudvikling af skålen i dybden af øret. Dette får bruskskålen ind mod øregangen til at blive for bred, så øret stritter og krummer lidt fremad. Der findes også andre former for misdannelser ved ørets hud eller brusk, der kan resultere i strittende ører.

Hos Pfeiffer Plastikkirurgi tilbyder vi også ørekorrektion efter plug-piercinger. Denne type piercinger efterlader ofte misdannelser i øreflippen, hvorfor der kan være behov for at rette disse til for at få det oprindelige udseende på øret tilbage. Uanset hvad din grund til at få foretaget en korrigerende øreoperation måtte være, så er det noget, vi kan hjælpe dig med hos Pfeiffer Plastikkirurgi.

FAQ - Øreoperation

Hvad koster en øreoperation?

Prisen starter på 9.000,- for operation af et enkelt stritøre. Herefter afhænger det af behov og type operation. Se vores priser længere nede på siden eller vores fulde prisliste her.

Hvordan udføres en øresoperation?

Øreoperationerne foretages typisk ved lokal bedøvelse. Ved mindre børn kan operationen dog også foretages i fuld bedøvelse. Der skæres enten i huden eller placeres to permante tråde i brusken, hvis der er tale om manglende udvikling af folden på ørebrusken. Der lægges en blokade rundt om øret, der gør indgrebet smertefrit. 

Er en øreoperation det rette valg?

En øreoperation kan være en mulighed, hvis du oplever at være generet af enten stritører eller andre misdannelser ved øret, typisk som følge af plug-piercinger. En øreoperation er et relativt simpelt indgreb at få udført.        

Hvilket resultat kan opnås ved en øreoperation?

Arrene ved en øreoperation bliver som regel pæne og sidder bagved ørerne, hvor de er mindst synlige. Resultatet afhænger af dit ønske, og kan variere pga. forhold som genetik og væv. De fleste resultater holder hele livet.  

PROCEDURE

Her kan du læse om operationen

Alt efter indgrebets omfang og barnets alder, foretages indgrebet enten i fuld narkose eller lokalbedøvelse. Operationen hos voksne foretages altid i lokalbedøvelse, med mindre der er tale om særlige tilfælde. Alt efter hvad der er skyld i udviklingen af stritører, vil fremgangsmåden også variere fra patient til patient. Dette vurderes ved forundersøgelsen, hvor du i samråd med kirurgen taler om dine ønsker og behandlingsmuligheder. 

Hvis der er tale om en manglende udvikling af folden på ørebrusken, vil kirurgen udnytte bruskens naturlige elasticitet til at opnå den ønskede effekt ved at placere en til to permanente tråde i brusken. Er der i stedet tale om en bred bruskskål, vil kirurgen i stedet skære noget af brusken fra. For at få det pæneste resultat vil det ofte være nødvendigt også at fjerne det nederste af ørebrusken ned mod øreflippen, så denne del ikke fortsat stritter, efter resten af øret er kommet på plads. Du vil få lagt en blokade rundt om øret, der gør indgrebet smertefrit. Du vil efterfølgende skulle bære en hovedforbinding i 7 dage. Ørerne kan være hævet i op til 14dage, og i sjældne tilfælde op til flere måneder. 

En korrektion efter plug-piercinger foregår ved, at huden i selve plug-kanalen først skæres væk, hvilket giver nogle blødende vævskanter. Efterfølgende kan vævet samles sammen af en masse fine sting, der har til formål at samle og derved genskabe øreflippens naturlige udseende. Stingene fjernes efter en 7 til 10 dage.

Risici og komplikationer i forbindelse med øreoperationer er som regel ganske begrænsede. Men der er naturligvis den almindelige risko, der er, ved at få foretaget en operation i fuld bedøvelse.
Vi anbefaler, at man sørger for, at patienten har et pandebånd eller lignende på om natten i de første 3 uger efter operationen. Dette er med til at bevare den nye ørefacon.

Der altid en risiko for infektion i forbindelse med alle operationer. Det ses kun sjælden, at der opstår en infektion, men hvis den berører brusken, kan den være meget vanskelig at behandle, og dette kan medføre en forringelse af ørets form.

Der kan også opstå en blodansamling, som kan medføre behov for en reoperation. Dette kan dog forebygges med en hovedforbinding.

Der kan opstå misfarvning og hævelse på huden omkring ørerne i forbindelse med operationen for stritører/flyveører, og det samme gælder en operation efter plug-piercing. Både misfarvning og hævelser forsvinder gradvist i løbet af de første 2-4 uger efter operationen.

En sidste mulighed for komplikationer ses i forbindelse med syninger i ørets brusk. Går syningerne igennem ørets brusk, er det vigtigt, at der ikke opstår vrid eller træk i øret under helingen, idet dette vil kunne medføre, at ørets form skrider tilbage til den oprindelige.

Få hjælp til finansiering
af din plastikoperation

Vi ved godt, at det kan være en stor udgift at få foretaget en plastikkirurgisk operation. Derfor tilbyder vi finansiering i samarbejde med Sundhedskonto så du kan få den plastikoperation, du ønsker dig, når du ønsker den. Finansiering gennem Sundhedskonto gør det nemt for dig, at få råd til din kommende behandling.

Gennem samarbejdet med Basisbank kan vi hos Pfeiffer Plastikkirurgi tilbyde rente- og gebyrfri finansiering. Ved en afbetalingsordning hos os får du mulighed for en rentefri finansiering, hvor du hver måned afdrager med et mindre beløb. I tabellen nedenfor har vi lavet et eksempel på, hvordan en låneplan kunne se ud ved to forskellige lånebeløb.
Plastikkirurgi Pfeiffer Logo KR 499 KR 899
Rente 0% 0%
Oprettelse 399 kr 5%
Månedligt gebyr 29 kr 29 kr
Max lånebeløb 30.000 kr 60.000 kr
ANSØG HER ANSØG HER

Fast pris 499

“Låne-eksempel: Kreditbeløb 20.000 kr. Løbetid 44 måneder. Månedlig afdrag 499 kr. Debitorrente 0 %. Administrationsgebyr 29 kr. pr. måned. ÅOP 4,44%

Samlet kreditomkostninger 1.675 kr. Samlet beløb til tilbagebetaling 21.675 kr.

Fast pris 899

“Låne-eksempel: Kreditbeløb 36.000 kr. Løbetid 45 måneder. Månedlig afdrag 899 kr. Debitorrente 0 %. Administrationsgebyr 49 kr. pr. måned. ÅOP 5,76%

Samlet kreditomkostninger 4.005 kr. Samlet beløb til tilbagebetaling 40.005 kr.

Vores priser

Her ser du nogle prisforslag på ørekorrektioner
OPERATION BEDØVELSE PRIS
Operation af 1 stritøre Lokal bedøvelse 9.000,-
Operation af begge stritører Lokal bedøvelse 17.000,-
Reduktion af store eller spidse ører, inkl ear pluggs Lokal bedøvelse 16.200,-

Pfeiffer Plastikkirurgi

Hvem er vi

Klik på play, og lær mere om Pfeiffer Plastikkirurgi
Transparant-overlay-baggrund
Afspil video
Privatlivspolitik