Brystforstørrende operation

Ønsker du et naturligt og harmonisk resultat med små og usynlige ar, er du kommet til rette sted. Pfeiffer Plastikkirurgi er specialister brystoperationer heriblandt brystforstørrelse, og hos os er din tryghed og sikkerhed topprioritet. På denne side kan du læse mere om brystforstørrende operation (også kaldt BFO), og hvordan den foregår i vores klinik i Roskilde.

700+ brystforstørrelser

siden 2015

Operation med ar helt

ned til 3 cm

Kvalitetsimplantater fra

Mentor og Motiva

Gratis kapselforsikring i 5 år

altid inkluderet

Hvorfor vælge en brystforstørrende operation?

Der kan være mange årsager til, at man ønsker at få forstørret sine bryster. Før i tiden var brystforstørrelser kun noget, der blev forbundet med Baywatch, Hollywood og pornobranchen, men i dag er det en meget udbredt kosmetisk behandling. I dag er en brystforstørrelse heller ikke lig med ”kunstigt” – det er ganske muligt at opnå et naturligt look.

En brystforstørrende operation kan foregå ved, at man får ilagt implantater, eller at man bruger sit eget fedt. I enkelte situationer kan det være nødvendigt med at få lavet et brystløft samtidig med brystforstørrelsen for at opnå det ønskede resultat. Pfeiffer Plastikkirurgi er specialister i små og næsten usynlige ar, og fordi vi benytter os af de seneste teknikker, kan vi foretage en brystforstørrende operation med ar helt ned til 3 cm.

BFO-med-eget-fedt

Hvem egner sig til en brystforstørrende operation?

Det er en stor beslutning at få foretaget en brystforstørrende operation, men for mange patienter har det været et ønske gennem længere tid. Hos yngre kvinder ser vi ofte, at ønsket er at få en større barm. Hos de lidt ældre kvinder er ønsket tit at få genoprettet den fylde og facon, som forsvandt med graviditet og amning.

Nogle kvinder er også født med meget lidt kirtelvæv, og som følge deraf ønsker de en mere feminin form. Andre har været igennem et større vægttab, hvilket har resulteret i tabt fylde. Slutteligt er der nogle, som er født med asymmetriske bryster, hvorfor de ønsker en brystforstørrelse for at få rettet op på formen.

Før du bliver opereret, bliver du indkaldt til en forundersøgelse, og her vil kirurgen i samråd med dig finde frem til det implantat, der bedst matcher dine ønsker.

De hyppigste årsager til at få foretaget en brystforstørrelse er:


Næsten alle brystforstørrende operationer foregår ved, at man får indlagt implantater. Der findes forskellige implantatmærker på markedet, men hos Pfeiffer Plastikkirurgi bruger vi kun de bedste. Læs mere om dem her.

Før/efter billeder

Brystforstørrende operationBrystforstørrende operation

• Mentor anatomisk implantat
• Lav højde, høj profil
• 310 ml på hø side og 270 ml på ve side

Brystforstørrende operationBrystforstørrende operation

• Mentor anatomisk implantat
• Lav højde, høj profil
• 310 ml på hø side og 270 ml på ve side

FAQ Video interview

Se denne video, for at få svar på nedenstående spørgsmål.

Afspil video
Afspil video

FAQ Video interview

Se denne video, for at få svar på nedenstående spørgsmål.

Jeg har gået i mange år og overvejet, at få en brystforstørrende operation. Brugt tid på og undersøge forskellige kirurger. Min mavefornemmelse var hurtigt, at jeg skulle booke en tid hos Phillip. Det er noget jeg bestemt ikke har fortrudt. Til forundersøgelsen var jeg ikke i tvivl, gik derfra med ro i maven og glædede mig til operationen. Super god vejledning, da jeg var rigtig meget i tvivl omkring størrelsen. Operationen gik godt, venligt personale, man føler sig tryg og i gode hænder. Er lykkelig for resultatet, var alt det jeg drømte om. Havde jeg kunne give 10 stjerner havde jeg gjort det.

Cecilie

Vores priser

Priser for BFO

OPERATION BEDØVELSE PRIS
Brystforstørrelse BFO : Mentor Runde inkl tryghedspakke Fuld narkose 33.800,- eller fra 899 kr. mdr.
Tillæg: Implantater - Større end 500 ml - 5.000,-
Tillæg: Mentor implantater - 5.000,-
Tillæg: Motiva implantater - 5.000,-
Samtidig brystløft, tillæg fra - 13.000,-
Forstørrelse med eget fedt (fedttransplantation) 1. behandling Fuld narkose 39.500,- eller fra 930 kr. mdr.
Efterfølgende 2. behandling - 32.000,-

I klinikken benytter vi os af implantater fra Motiva og Mentor. Begge mærker betragtes som førende indenfor implantatmarkedet, og det er også deres høje kvalitet, som sikrer, at du få et langtidsholdbart resultat. Begge mærker har en lav forekomst (< 3%) af kapseldannelse 5 år efter den brystforstørrende operation.

Så skulle uheldet være ude, eller skal du have skiftet implantater, er det muligt at scanne brystet med en chiplæser. Således kan man identificere implantattype, størrelse, og hvilken kirurg, der har opereret dig.

Mentor-implantater er blandt de mest foretrukne blandt kirurger verden over, og de findes både i rund og dråbeform. Motiva er et nyere mærke, og deres implantater er kendetegnet ved deres rundhed og bløde silikone, hvilket giver et naturligt udseende. Motiva-implantater er også udstyret med en lille chip, så du altid kan spore, hvilket implantat sidder i din krop.

Begge mærker har det tilfælles, at de kommer med en kapseldannelsesgaranti. Skulle det ske, at dit implantat lækker, vil fabrikanterne derfor erstatte det alt afhængigt af mærke og alderen på dine implantater. Uanset hvilket implantat du ønsker, garanterer vi, at vi udelukkende bruger markedets bedste kvalitet.

Brystforstørrende operation uden ar: Minimal Scar Technique

Brystforstørrelse med store og synlige ar hører fortiden til. Hos Pfeiffer Plastikkirurgi kan vi udføre brystforstørrende operationer med Minimal Scar Technique, som er en metode til at undgå store ar. Her lægger vi et lille snit, som regel i brystfolden, ved hjælp af særligt udstyr. 

På den måde kan man få en brystforstørrelse med ar helt ned til 3 cm. Minimal Scar Technique udføres ved valg af Motivas Ergonomix-implantat. I samråd med kirurgen finder du ud af, om denne teknik er det rette valg for dig. Se, hvordan Minimal Scar Technique udføres nedenfor.

Gratis kapselforsikring i 5 år

Hos Pfeiffer Plastikkirurgi oplever vi kun sjældent komplikationer, fordi vi er yderst omhyggelige med vores kirurgi, og fordi vi udelukkende bruger markedets bedste implantater. En re-operation hører derfor til sjældenhederne. Derfor er vi også i stand til at tilbyde vores patienter en af Danmarks bedste garantier helt gratis modsat andre klinikker, hvor du skal betale et gebyr.

Opstår der kapseldannelse, skifter vi implantatet ud uden omkostninger. Derudover tilbyder vi også en gratis ultralydsundersøgelse efter 10 år for at sikre, at implantatet stadig er intakt. Vores holdning er, at klar kommunikation hænger sammen med en tryg og sikker oplevelse.

Nedenfor kan du få svar på de hyppigste spørgsmål, som vores patienter stiller om en brystforstørrende operation.

FAQ - Brystforstørrelse

Hvad koster en brystforstørrelse?

En brystforstørrelse koster fra 33.800 DKK inkl. 5 års tryghedsgaranti. Du kan få rentefri finansiering gennem os, så du kun skal betale et mindre månedligt beløb. Du kan se vores priser her eller finde den komplette prisliste her.

Får man ar af en brystforstørrende operation?

Vi forsøger at efterlade så små ar som muligt. Fordi vi bruger de nyeste teknikker, er det muligt at få ar helt ned til 3 cm. Arrene kan være røde og umodne op til 12 måneder efter forløbet, og derefter bleger de af. Den sjældne komplikation hyperreaktiv arvævsdannelse kan dog give et tykt og synligt ar. 

Implantaterne lægges ind via snit i brystvorten eller brystfolden. Ar, der ligger i brystvorten, er mindre synlige end ar, der ligger i brystfolden. Følesansen i og omkring brystvorten påvirkes dog mere ved snit i brystvorten. De dråbeformede implanatter bliver altid lagt ind via snit i brystfolden.

Påvirker implantater muligheden for at amme?

En brystforstørrende operation kan godt påvirke din evne til at amme, især hvis du bliver opereret gennem brystvorten. Størstedelen kan dog godt amme efter en brystforstørrelse.

Hvilket resultat kan opnås ved brystforstørrelse?

Resultatet afhænger af dine ønsker og behov samt formen på dit naturlige bryst. Hvorvidt du skal have et rundt et rundt eller dråbeformet implantat, afhænger af, hvilken form du ønsker din barm skal have. Beslutningen tages ved forundersøgelsen, hvor kirurgen vil vejlede dig i, hvilket implantat vil give det mest harmoniske resultat, samtidig med du får opfyldt dine behov.

Hvad er kapseldannelse?

Kapseldannelse er, når hinden omkring implantatet bliver fortykket. Kapseldannelse kan være smertefuldt og give brystet en hård følelse, men er ikke farligt. Før i tiden var kapseldannelse et vidtfavnende problem, men med moderne teknikker og implantater opstår kapseldannelse kun hos 3% indenfor de første 5 år. Hos Pfeiffer Plastikkirurgi får du en kapselforsikring med i din pris. Får du kapseldannelse, skifter vi derfor implantatet gratis for dig. 

Kan mit implantat gå i stykker?

Kvaliteten på implantaterne og silikonen er i dag så god, at bristningen kun er noget, der sjældent sker indenfor de første 10 år. Men jo ældre implantatet er, jo større risiko for bristning. Ikke alle kan mærke, at implantatet er bristet. Nogle oplever en kløende eller brændende fornemmelse. Derfor tilbyder vi en gratis ultralydskontrol af dine implantater efter 10 år. Vi anbefaler også, at man kommer til en årlig kontrol efter 15 år.

PROCEDURE

Information om operationen og de mest almindelige spørgsmål.

Vi anbefaler, at du tager et familiemedlem eller en god veninde med til forundersøgelsen, da du her får rigtig meget information, som kan være svær at huske efterfølgende. Derudover anbefaler vi også, at du har læst al vores informationsmateriale, inden du kommer til forundersøgelsen. Lav gerne en liste med spørgsmål, som du ønsker besvaret.

Din tryghed er topprioritet. Til forundersøgelsen vil kirurgen sikre sig, at dit helbred er sundt til en operation. Findes særlige sygdomme og medicinske forløb, som øger risikoen ved kosmetisk kirurgi. I disse tilfælde afstår vi fra at operere. For høj vægt og rygning er nogle af de største risikofaktorer ved kirurgi. Vi anbefaler derfor, at du har et BMI, som er under 27 og max 30. Rygestop skal ske 4 uger før din operation og fortsætte til 4 uger efter behandlingen. Opstår der behov for supplerende forundersøgelser fx hjertekardiogram (EKG), blodprøver osv., vil dette blive aftalt ved forundersøgelsen. Er du i medicinsk behandling, aftaler du i samråd med kirurgen, om forløbet skal pauses eller ændres. Kvinder over 40 år bør få foretaget en mammografi inden den brystforstørrende operation.

Til forundersøgelsen gennem du dine ønsker til form og størrelse sammen med kirurgen. Der er mulighed for at prøve forskellige implantater, så du kan beslutte dig for, hvilket du foretrækker. Dernæst vil kirurgen måle højden og bredden på dit bryst og bruge målene for at finde det optimale implantat. Hos Pfeiffer Plastikkirurgi har vi stor erfaring med både runde og dråbeformede implantater. Hænger dit brystvæv, vil et dråbeformet implantat ofte være det bedste valg. Har du asymmetriske bryster, er der en chance for, at der stadig er forskel på dine bryster selv efter en brystforstørrelse.
Dit endelige resultat kan påvirkes af graviditeter, amning, vægttab og vægtøgning og således ændre sig med tiden.

Kirurgen vil måle højden og bredden på dit bryst til forundersøgelsen. Målene vil blive brugt til at finde det mest optimale implantat. Valget af implantat afhænger i høj grad af dine ønsker og behov til form og facon. Er dine bryster blevet slappe efter amning eller med alderen, vil du som udgangspunkt få et bedre resultat med dråbeformede implantater. Det er, fordi implantatets toppunkt er placeret en smule lavere end på runde implantater.

Således kan det dråbeformede implantat give et lille løft. Runde implantater giver fylde opadtil og et godt valg for dem, som har normalt formede bryster, og som ønsker større bryster.

Et implantat kan lægges over eller under brystmusklen. Oftest placeres implantatet under brystmusklen, fordi dette som regel giver det flotteste resultat. Implantatet bliver anlagt enten via et snit i brystvorten eller brystfolden. Et dråbeformet implantat bliver altid lagt via et snit i brystfolden. Dermed skjules dit ar af brystet, og du undgår synlige ar. Anlægges implantatet via snit i brystvorten, opnår du et mindre synligt ar. Heler arret godt, vil man ikke kunne se det i overgangen mellem brystvorte og hud.

Operationen foregår i fuld bedøvelse, hvorfor det er vigtigt, at du faster i 6 timer op til behandlingen. Ved ankomst til klinikken vil sygeplejersken vise dig hen til din seng. Dernæst har du en samtale med kirurgen, så du kan få afklaret de sidste spørgsmål. Kirurgen laver så optegninger på din hud, og der bliver taget fotos til din journal. Herefter taler du med anæstesilægen, som fortæller dig om bedøvelsen. Du vil også få smertestillende medicin. Nu er du klar til operationen.

Operationen tager ca. 60 minutter. Du får lagt lokalbedøvelse i de områder, hvor snittet skal lægges samt i hulrummet under brystmusklen, hvor implantatet skal ligge. Du får forebyggende antibiotika under forløbet for at mindske risikoen for infektion. Efter operationen får du anlagt micropore-plaster og en kirurgisk BH. Har du meget stramt brystvæv, vil du få anlagt en mammastrop, som sikrer, at implantatet ikke glider for højt op.

Opvågning. Mens du ligger til opvågning, passer vores opvågningssygeplejerske på dig. Derefter ordinerer anæstesilægen smerte- og kvalmestillende medicin til dig. Lokalbedøvelsen varer i 4-6 timer, og man har sjældent smerter, når man vågner. Efter at have hvilet i senge i et par timer, er de fleste friske nok til at komme ud af sengen for at få lidt mad og drikke.

Udskrivelse. 4-6 timer efter den brystforstørrende operation er de fleste klar til at blive udskrevet. Du må ikke være alene det første døgn efter forløbet, og du skal hentes af en pårørende. Er dette ikke muligt, kan vi arrangere indlæggelse på klinikken.

Smerter. De færreste oplever stærke smerter det første døgn. Smerterne tiltager som regel hen over de første 2-4 dage, så det er vigtigt, at man tager sin ordinerede smertestillende medicin. Smerterne aftager omkring dag 7-10, men ømheden kan fortsætte de næste 6-8 uger.

Smerteplan. Alle patienter får en smerteplan, hvori de kan finde vejledning til, hvilken og hvor meget smertestillende medicin man skal tage. Du får medicin til de første par dage efter operationen, og ellers kan du hente mere på apoteket via en elektronisk recept.

Efter 10-14 dage skal du til kontrol, hvor trådenderne bliver klippet af. Det anbefales, at du bruger micropore-plaster de næste 3 måneder.

Efter forløbet skal du være opmærksom på din krops behov, og undgå at lave bevægelser, som gør ondt. Fra dag 1 efter operationen skal du allerede bevæge dig rundt stille og roligt. Du skal undgå at løfte armene ud til siden de første 2 uger. Gør man det, trækker man i det indvendige sår. Det er ikke farligt, men forsinker sårhelingen og kan give længerevarende smerter og hævelse. Tænk over fx over, hvilket tøj du tager på, så du ikke behøver løfte armene over hovedet det første stykke tid. Når der er gået 2 uger, må du løfte armene til skulderhøjde. Efter 6 uger er der ingen begrænsninger. I de første 4 uger bør du undgå at løfte genstande tungere end 2 kg.

Sport. Efter 3-4 uger kan du så småt begynde at lave isolerede benøvelser fx ved at tage en tur på motionscyklen. Efter 6-8 uger kan du begynde på løb og vægttræning af overkroppen. Start roligt ud, og øg intensiteten uge for uge. Bliver dit bryst spændt efter træning, betyder det, du er gået for tidligt og/eller hårdt i gang. I så fald skal du holde en uges pause fra træningen.

Sovestilling. Det anbefales, at du de første 4 uger efter operationen sover på ryggen.

Bilkørsel. Du skal afholde dig fra at køre bil, så længe du oplever smerter, da du skal være i stand til at reagere normalt.

Sol. Du skal beskytte dit ar mod sollys. Brug derfor solcreme med faktor 30 eller derover, især det første år.

Arbejde. Efter 10-14 dage kan du atter optage stillesiddende arbejde. Fysisk krævende arbejde bør dog først genoptages efter 3-4 uger.

Bad. Allerede dagen efter operationen kan du bade som normalt, da plastret tåler vand. Tør det forsigtigt men grundigt med håndklæde eller føntørrer.

Et implantat kan godt skærme for kirtelvævet, især hvis det er placeret over brystmusklen. Over 95% af implantaterne i vores klinik bliver anlagt under brystmusklen, så det er muligt at deltage i mammografiscreeninger. Alternativt kan man få foretaget en ultralydsundersøgelse eller en MR-scanning.

Synlige brystimplantater: 

Synlige implantater. Implantater har en tendens til at være synlige især hos meget slanke kvinder, som kun har lidt brystvæv. I sjældne tilfælde kan man se folder i implantatet (også kaldt ”rippling”)

Rotation: 

Risikoen for rotation er mindre end 3% ved dråbeformede implantater.

Føleforstyrrelser. Det er normalt at opleve føleforstyrrelser såsom stikken, prikken og jag i løbet af de første måneder efter operationen. Det er heller ikke unormalt at opleve manglende følelse i samme periode, og det er sjældent, at man oplever permanente føleforstyrrelser efter 1 år.

Blødning.

Det er normalt at udvikle blå mærker i dagene efter operationen. Kun under 1% oplever operationskrævende blødning.

Infektion. Du kan blive udsat for to typer infektion: En overfladisk sårinfektion og en dyb infektion. En overfladisk infektion er karakteriseret ved rødmende hud, som regel omkring arret, og kan nemt behandles med antibiotika. Ved en dyb infektion er der betændelse omkring implantatet. Dette er en sjælden hændelse (0,5%), der dog betyder, at implantatet skal fjernes, og at man skal vente 3 måneder, før man kan få et nyt implantat.

Væskeophobning (serom). Ses meget sjældent, men opstår fx, når brystmuskulaturen er blevet overbelastet eller ved infektion andre steder i kroppen. Væskeophobning behandles med antibiotika. I visse tilfælde vil væsken blive udtømt via et kirurgisk indgreb, og i værste tilfælde skal implantatet fjernes.

ACLC. Indenfor de seneste år er man blevet opmærksom på en sjælden form for lymfekræft, som er relateret til brystimplantat. Det er en yderst sjælden tilstand, som indtil videre er opgjort til 3 tilfælde pr. 100.000. opererede. Derfor anbefales det, at du læser Sundhedsstyrelsens folder ”Risici ved at få indsat brystimplantat”.

Pfeiffer Plastikkirurgi

Hvem er vi

Klik på play, og lær mere om Pfeiffer Plastikkirurgi
Transparant-overlay-baggrund
Afspil video
Privatlivspolitik