Maveskinds operation

Overvægt og efterfølgende vægttab, samt graviditeter kan være årsag til slapt maveskind.  En maveskinds operation fjerner den løse hud og genskaber din maves figur.

Maveskinds operation

Genskaber din maves figur

Slapt maveskind er for de fleste en betydelig belastning. Årsagerne til det løse maveskind kan være forskellige, men generne er som regel kosmetiske. Dog kan hudoverskuddet blive så stort, at det kan medføre problemer med for eksempel hudsvamp eller fugt. 

Maveskind-reduktion

Før/efter billeder

Jeg har fået lavet mit maveskind der har været ødelagt efter overvægt Og fødsler er nu blevet opereret.jeg var godt nervøs og har researchet Meget.jeg er glad for at jeg valgte Philip han var så grundig og meget Professionel ved konsultionen og resultatet efter operationen er fantastisk flot

Lene Mayland Jørgensen

Hudreduktion mave

Både mænd og kvinder kan som følge af overvægt og et efterfølgende vægttab opleve, at huden på maven bliver slap. Maveskindet kan også miste sin elasticitet i forbindelse med graviditet, hvor huden efterfølgende er slap og selv intensiv træning kan ikke stramme huden op. For de fleste er slapt maveskind kosmetisk generende, men i enkelte tilfælde kan hudoverhænget blive så stort, at det også medfører problemer med fugt og eventuelt også hudsvamp. En hudreduktion på maven kan derfor afhjælpe dette.

Pfeiffer Plastikkirurgi har mange års erfaring med operationer for slap hud efter vægttab og graviditeter. Vi tilbyder hudreduktion af slapt maveskind og opstramning af mavemuskulaturen. Vi kan hjælpe dig med at genskabe din maves tidligere figur.

Hos os prioriterer vi din tryghed højt. Du vil  opleve, at der blive lyttet til dine ønsker når den rette behandling skal besluttes. På den måde kan vi finde frem til de behandlingsmuligheder, der bedst muligt opfylder dine forventninger og giver dig det resultat, du forventer

To typer af maveskinds operation

Vi tilbyder to forskellige former for hudreduktion af maveskindet. En mindre og en større maveskinds operation. Hvilken behandling, der skal udføres, afhænger af den enkelte patients behov og ønsker. Det er almindeligt at kombinere hudreduktion på maven med en fedtsugning. Dette giver det pæneste resultat. Behovet for fedtsugning vurderes ved forundersøgelsen.

Operation for slapt maveskind

Her kan du læse om operationen

Ved forundersøgelsen anbefaler vi, at du lader et familiemedlem eller en god veninde deltage, da der er meget information, som efterfølgende kan være svær at huske på. Det er en rigtig god idé at have gennemlæst vores informationsmateriale inden du møder op til forundersøgelsen, medbring gerne en liste med spørgsmål du har til forløbet. Der skal minimum gå en uge fra forundersøgelse til operationen må udføres.

Din tryghed er vores største prioritet: Ved konsultationen sikrer lægen sig, at du helbredsmæssigt er klar til operation. Der er enkelte specifikke sygdomme og medicinske behandlinger, som øger risikoen ved kirurgi, hvorfor vi må afstå fra at operere, se detaljeret liste her. Overvægt og rygning er blandt de to største risikofaktorer ved kosmetisk kirurgi. Det anbefales, at dit BMI er under 27 og må maksimalt være 30. Du skal stoppe med rygning fra 4 uger før operationen indtil fire uger efter operationen. Hvis der er behov for supplerende undersøgelse fx blodprøver, hjertekardiogram (EKG) aftales dette. Får du medicin aftaler du i samråd med kirurgen om der skal ændres eller pauseres i din behandling.

Slapt maveskind kan opstå, som følge af graviditet, vægttab, eller hvis man er nået en alder, hvor elasticiteten i huden bliver nedsat. Særligt efter graviditeter kan bugvægs muskulaturen  glide fra hinanden i midtlinien, hvilket giver anledning til topmave. Dette kan korrigeres ved at mavemusklerne syes sammen, hvorved man genskaber en flad mave og en pæn talje. Vi tilbyder to forskellige operationer for løst maveskind. En mindre og en større, afhængigt af mængden af hudoverskud, samt om der er behov for opstramning af mavemuskulaturen. Ved forundersøgelsen, vil vores kirurg i samråd med dig beslutte, hvorvidt det er den mindre eller den større operation, der er den bedste løsning for dig.

Er der tale om en mindre topmave, eller hvor der kun er løs hud under navlen, kan dette behandles med en mindre operation kaldt mini-abdominalplastik. Her er der kun behov for en lille opstramning, hvor den overskydende hud fra nederste del af maven under navleniveauet fjernes, og den resterende hud opstrammes. Ofte vil dette blive kombineret med en mindre fedtsugning for det bedste resultat. Denne procedure kan foregå ambulant og i lokalbedøvelse. Ønskes det, kan indgrebet også foregå i fuld bedøvelse med indlæggelse. Operationen varer fra 1 til 1,5 time, alt efter om der også skal foretages en fedtsugning.

Her er der tale om et større indgreb, hvor den overskydende hud både sidder over og under navleniveau. Det er det mest almindelige indgreb til hudreduktion på maven, og det giver ofte også det pæneste resultat. Ved operationen fjerner kirurgen al huden under navlen, hvorefter huden fra navlen og op til ribbenene løsnes og trækkes ned over maven, så den dækker hele området. Herefter laves der et nyt leje til navlen, der flyttes op. Under indgrebet sørger kirurgen også for at stramme musklerne sammen i midtlinjen indvendig, hvis det skønnes nødvendigt. Der vil ved afslutningen af operationen blive lagt 2 dræn, som fjernes dagen efter inden udskrivelse. Indgrebet kræver indlæggelse i 1 dag og foretages i fuld bedøvelse. Denne procedure varer fra 1,5 til 2,5 time, alt afhængig af om der også skal foretages opstramning af mavemuskulaturen samt  fedtsugning.

Hvis man er sund og rask, normalvægtig og ikke-ryger, har man det bedste udgangspunkt før en operation og vil have mindst risiko for at udvikle en komplikation. Hvis du ryger er det derfor vigtigt at du stopper med at ryge 4 uger før og 4 uger efter operationen. Er du overvægtig bør du tilstræbe et vægttab, så dit BMI er tæt på 25. Forskellige former for medicin og naturpræparater påvirker blødningstendensen, hvorfor du i samråd med kirurgen skal pausere visse behandlinger inden en operation. Undgå gerne alkohol en uge før operationen.

Den store maveskindsoperation foretages i fuld bedøvelse, hvorfor det er vigtigt, at du er fastende i 6 timer før operationen, du må dog godt drikke et enkelt glas saft eller vand op til 2 timer før operationen, men ingen mælkeprodukter. Mini maveskindsoperationen foretages i lokal bedøvelse. Når du ankommer til klinikken, får du anvist din seng af sygeplejersken. Du har en samtale med kirurgen, så evt spørgsmål til forløbet kan afklares, derefter laves optegninger på huden og der tages fotos til din journal. Herefter møder du anæstesi (bedøve) lægen, som informerer dig om bedøvelsen og giver dig smertestillende medicin.

Opvågning:

Har du været i fuld bedøvelse ligger du til opvågning på din sengestue, hvor du observeres af vores opvågningssygeplejerske. Anæstesi lægen ordinerer smerte- og kvalmestillende medicin. Lokalbedøvelsen virker i 4-6 timer og man har sjældent meget ondt når man vågner op. Efter et par timers sengeleje er man som regel frisk nok til at få lidt at spise og drikke. 

Udskrivelse:

Har du været i fuld bedøvelse forbliver du indlagt natten over og udskrives om morgenen dagen efter din operation. Er du opereret i lokal bedøvelse kan du gå hjem efter du har hvilet dig i 30 min.

Bandage & plaster:

Du får efter operationen anlagt en komprimerende bandage om maven. Afhængigt om du har fået syet mavemusklerne sammen, skal du bære bandagen døgnet rundt i 6 uger og yderligere 6 uger i dagtid. Har du kun fået fjernet hud kan du nøjes med bandage i 3 uger døgnet rundt og yderligere 3 uger i dagtid. Vi anbefaler at du benytter microporeplaster i 3 måneder over arrene.

Smerteplan:

Du får en smerteplan med hjem som instruerer dig i hvilken og hvor meget smertestillende medicin du skal tage. Vi giver medicin med til de første par dage og der bliver udstedt elektronisk recept, som kan benyttes på alle apoteker.

Smerter:

Det første døgn er som regel ikke forbundet med stærke smerter. Smerterne tager ofte til i løbet af de første 2-4 dage, det er vigtigt at man tager den ordinerede smertestillende medicin. Smerterne begynder at aftage omkring 7 dagen, men man skal forvente at være øm i 3-4 uger.

Kontrol, trådfjernelse og plaster:

Du skal til kontrol efter 10-14 dage, hvor trådenderne afklippes. Der planlægges her tid til 3 måneders kontrol.

Fysisk aktivititet:

Det er vigtigt at du lytter til din krop og undgår at lave bevægelser der gør ondt. Du skal allerede fra 1. dag efter operationen være ude af sengen og gå stille og roligt rundt. I de første 2 uger er det meget vigtigt at undgå tunge løft og stød. Tænk over praktiske ting som at undgå tøj du skal have af/på over hovedet i de første uger. Efter 2 uger må du gradvis øge dine bevægelser og foretage normale løft.

Sport:

Du kan gradvist begynde at træne isolerede benøvelser efter 3-4 uger, fx en tur på motionscykel. Løb og vægttræning af overkroppen efter 6-8 uger. Start stille og roligt ud og øg vægt/intensiteten uge for uge.

Sovestilling:

Vi anbefaler at man sover på ryggen de første 3-4 uger efter operationen.

Bilkørsel:

Du må ikke køre bil så længe du har smerter, du skal kunne reagere normalt.

Sol:

Beskyt arret mod sollys med solcreme særligt i det første år.

Arbejde:

Du kan forvente at genoptage stillesiddende arbejde efter 10-14 dage. Fysisk krævende arbejde kan genoptages efter 3-4 uger.

Bad:

Du kan bade dagen efter operationen, plastret kan tåle at blive vådt, tør det med en hårtørrer.

Føleforstyrrelser:

I de første måneder efter operationen er det normalt at opleve forskellige føleforstyrrelser i form af stikken, prikken og jag. Manglede følelse ses også i de første måneder, men permanente føleforstyrrelser efter 1 år er derimod sjældne.

Blødning:

Det er normalt at du i dagene efter operationen kan udvikle mindre hævelse og blå mærker, men en operationskrævende blødning er derimod sjælden.

Infektion:

Der kan opstå en sårinfektion som er kendetegnet ved rødme af huden, typisk omkring arret og behandles effektivt med antibiotika.

Ar:

Arrene er umodne (røde) op til de første 12 måneder efter operationen, hvorefter de bleger af. En sjælden komplikation er  hyperaktiv arvævsdannelse som giver et tykt og uskønt ar, opstår dette kan det behandles med binyrebarkhormon.

Hudoverskud og ujævnheder:

Hvis der i forbindelse med operationen er foretaget fedtsugning, kan der forekomme enkelte ujævnheder i huden. Der kan være et mindre hudoverskud i hver ende af arret, det mindskes normalt i løbet af de første 3 måneder.

Få hjælp til finansiering
af din plastikoperation

Vi ved godt, at det kan være en stor udgift at få foretaget en plastikkirurgisk operation. Derfor tilbyder vi finansiering i samarbejde med Sundhedskonto så du kan få den plastikoperation, du ønsker dig, når du ønsker den. Finansiering gennem Sundhedskonto gør det nemt for dig, at få råd til din kommende behandling.

Gennem samarbejdet med Basisbank kan vi hos Pfeiffer Plastikkirurgi tilbyde rente- og gebyrfri finansiering. Ved en afbetalingsordning hos os får du mulighed for en rentefri finansiering, hvor du hver måned afdrager med et mindre beløb. I tabellen nedenfor har vi lavet et eksempel på, hvordan en låneplan kunne se ud ved to forskellige lånebeløb.
Plastikkirurgi Pfeiffer Logo 499 kr/md 899 kr/md
Rente 0% 0%
Oprettelse 399 kr 5%
Månedligt gebyr 29 kr 29 kr
Max lånebeløb 30.000 kr 60.000 kr
ANSØG HER ANSØG HER

Fast pris 499 kr/md

“Låne-eksempel: Kreditbeløb 20.000 kr. Løbetid 44 måneder. Månedlig afdrag 499 kr. Debitorrente 0 %. Administrationsgebyr 29 kr. pr. måned. ÅOP 4,44%

Samlet kreditomkostninger 1.675 kr. Samlet beløb til tilbagebetaling 21.675 kr.

Fast pris 899 kr/md

“Låne-eksempel: Kreditbeløb 36.000 kr. Løbetid 45 måneder. Månedlig afdrag 899 kr. Debitorrente 0 %. Administrationsgebyr 49 kr. pr. måned. ÅOP 5,76%

Samlet kreditomkostninger 4.005 kr. Samlet beløb til tilbagebetaling 40.005 kr.

Vores priser

Her ser du nogle prisforslag på slapt maveskind
OPERATION BEDØVELSE PRIS
Slapt maveskind: Lille Fuld narkose 22.900,-
Slapt maveskind: Stor Fuld narkose 39.500,-
Slapt maveskind: Stor m. opstramning af bugvæg Fuld narkose 44.500,-
Slapt maveskind: Stor m. fedtsugning Fuld narkose 52.000,-

Pfeiffer Plastikkirurgi

Hvem er vi

Klik på play, og lær mere om Pfeiffer Plastikkirurgi
Transparant-overlay-baggrund
Afspil video
Privatlivspolitik