Brystløft

Hvis dit bryst hænger eller er blevet slapt efter vægttab, graviditet eller amning, kan et brystløft genskabe brystets placering og form. Hos Pfeiffer Plastikkirurgi har vi mange års erfaring med brystløft og i et behandlingsforløb hos os vil din tryghed og tilfredshed altid være vores højeste prioritet.

Brystløft

Genskaber fylde og form

Et brystløft er et indgreb, der løfter brystet. I løbet af årene mister brystet sin naturlige fasthed og facon. Årsagerne til dette er amning, graviditet, samt større vægttab. Huden omkring brystet taber desuden sin elasticitet og tyngdekræften får desuden barmen til at hænge.  Dette kan være kosmetisk generende for nogle, hvilket måske gør, at man ønsker at gemme sig væk i løst tøj og at man undgår bikinier om sommeren. Det kan også være frustrerende at huden på brysterne stadig er slap og løs, på trods af de mange timer i fitnesscenter og den sunde kost.

Ved et brystløft fjerner man den overskydende hud og genskaber formen og faconen af brystet. I forbindelse med brystløftet løftes brystvorten op til en placering centralt på brystet. , så de naturlige proportioner som man kender bliver genskabt.

Et brystløft kan kombineres med brystimplantater, hvis man ønsker mere fylde eller en brystreduktion, hvis man ønsker en mindre barm. 

Der findes flere forskellige teknikker til at løfte brystet, afhængigt af hvor stort hudoverskuddet er og om der er meget eller lidt kirtelvæv. Det er derfor meget individuelt, hvilken teknik der skal benyttes. Her vil din kirurg vejlede dig i, hvilken løsning der passer netop din krop. Formålet med brystløftet er at genskabe form og fylde. Et brystløft er velegnet til de kvinder som:

  • Ønsker brystet hævet tilbage til dets oprindelige position
  • Har hængende eller slappe bryster
  • Mangler fylde.
Brystløft

Før/efter billeder

Tryk på knappen nedenfor, for at se før/efter billeder af vores patienter.

Det er det bedste jeg har oplevet, jeg fik lavet et brystløft og det er blevet så fantastisk flot. Alle på privathospitalet er søde hjælpsomme forstående proffessionelle og lever for deres arbejde. Der er selvfølgelig mange patienter der kommer der, men man føler sig som noget specielt og som om det kun er én selv, de er der for. Søde når man ringer, altid en rolig og god snak. Jeg har anbefalet Anna Jørgensen og personale til rigtig mange. Jeg er xtrem glad for min operation, ufatteligt smukt stykke arbejde. Tusind tak. Bedste hilsner Tine Wellejus

Tine Wellejus

Forskellige typer af brystløft

Lille og stort brystløft

At få foretaget en brystoperation er en stor beslutning. Det er derfor vigtigt, at du får vejledning fra en erfaren kirurg, hvor I sammen drøfter dine ønsker og får afstemt forventninger til det resultat, du kunne tænke dig. Det er noget, som vi har mange års erfaring med hos Pfeiffer Plastikkirurgi og vi er altid klar til at svare på de spørgsmål, du måtte have omkring din behandling. Vi mener ikke, at der findes hverken dumme spørgsmål eller for mange spørgsmål – hellere spørge en gang for meget end en gang for lidt. Din tryghed er vigtig for os og det er vores fornemmeste opgave at klæde dig bedst muligt på til dit behandlingsforløb.
Alt dette finder sted ved den første konsultation, forundersøgelsen, som er der hvor du møder kirurgen for første gang.

 

Herunder kan du læse mere om de forskellige typer brystløft og hvordan, de udføres. 

Der findes forskellige metoder til at foretage et brystløft, alt efter hvor stort hudoverskuddet er. Man skelner mellem et lille og et stort brystløft.

Lille Brystløft: 

For at være egnet til et brystløft, behøver man ikke nødvendigvis have et voldsomt hængende bryst med en stor mængde løs hud. Er hudoverskuddet minimalt og skal brystet kun løftes nogle få cm, kan man nøjes med at fjerne hud omkring brystvorten. I dette tilfælde vil man kun få et usynligt ar omkring selve brystvorten. Operationen foretages i lokal bedøvelse og varer ca. 1 times tid.

Stort brystløft:

Efter et stort vægttab eller flere graviditeter, efterlades nogle kvinder med meget slap hud på brysterne og evt. mindsket fylde. For disse vil der være tale om et stort brystløft. Når der er et større hudoverskud, kan man dog også forvente et større ar. Ved operationen fjerner kirurgen en større mængde hud og flytter brystvorten højere op på brystet. Arret er placeret rundt omkring brystvorten, lodret ned mod brystfolden og vandret i brystfolden, et såkaldt ”anker-ar”, som vil blive lysere med tiden. Denne operation foretages i fuld bedøvelse. Kirurgen vil vejlede dig i, hvordan du passer bedst muligt på dine ar efter operationen.

FAQ - Brystløft

Herunder har vi samlet de spørgsmål, vi oftest får stillet af vores patienter under forundersøgelsen til et brystløft.

Hvad koster en brystforstørrelse?

Prisen for et lille brystløft er 20.500,- Kr  og for større brystløft er prisen fra 37.500,-. Se vores priser længere nede på siden eller på vores fulde prisliste her. Du kan også læse om muligheden for at betale for din behandling på afbetaling med vores rente- og gebyrfrit lån her. Læs mere om brystforstørrelse (BFO) her. 

 
Hvordan udføres operationen?

Afhængig af hvor stort hudoverskuddet er, foretages der enten et stort eller lille brystløft. Lille brystløft foretages i lokalbedøvelse og stort bedøvelse i fuld bedøvelse. Selve operationen tager 1-3 timer, afhængigt om brystløftet skal kombineres med fx ilæggelse af implantater. Du får lagt lokalbedøvelse i huden, hvor snittene lægges. Under operationen får du forebyggende antibiotika, som mindsker risikoen for infektion. Den overskydende hud fjernes og brystvorten løftes op på sin nye placering. Du får anlagt plaster (micropore) på huden og til sidst en støttende BH. Din kirurg vil vejlede dig i, hvornår du skal bruge BH’en og hvordan du passer bedst muligt på din ar og forholde dig til sårpleje efter operationen. Endelig vil du komme til kontrol, hvor du drøfter det endelige resultat med kirurgen og han sørger for, at alt er som det skal være.

Kan man amme efter et brystløft?

Du kan sagtens amme efter et brystløft. Et brystløft løfter blot brystet op og indgrebet berører derved ikke dit kirtelvæv og vil derfor ikke medføre til nedsættelse af din evne til at amme. Derfor behøver man ikke vente til efter, at man har fået børn til, at man kan få foretaget et brystløft.

Hvilket resultat kan opnås ved brystløft?

Et brystløft kan genskabe brystets placering og form. Ved et brystløft fjerner man den overskydende hud og genskaber dermed formen og faconen af brystet. I forbindelse med brystløftet, løftes brystvorten op til en placering centralt på brystet. Et brystløft kan kombineres med brystimplantater, hvis man ønsker mere fylde eller en brystreduktion, hvis man ønsker en mindre barm. Efter brystløftet vil brystet dog typisk virke større, end før du fik foretaget indgrebet. Det skyldes, at brystets fylde samles højere oppe på brystet. Generelt ser vi, at et brystløft er med til at fremhæve de feminine former og giver brysterne et mere ungdommeligt udseende, som vores patienter er rigtig glade for. Ofte er der tale om kvinder, som savner de bryster, de havde før graviditeter og ønsker at få dem genskabt.

PROCEDURE

Her kan du læse om operationen

Ved forundersøgelsen anbefaler vi, at du lader et familiemedlem eller en god veninde deltage, da der er meget information, som efterfølgende kan være svær at huske på. Det er en rigtig god idé at have gennemlæst vores informationsmateriale inden du møder op til forundersøgelsen, medbring gerne en liste med spørgsmål du har til forløbet.

Når du skal have foretaget et brystløft, vil kirurgen ved forundersøgelse lytte til dine egne tanker, ønsker og forventninger til resultatet. Det vores mål, at du får netop det resultat du ønsker dig. Med udgangspunkt i dine ønsker vil kirurgen i samråd med dig afgøre, om et brystløft er tilstrækkeligt, eller om der skal et brystimplantat eller en brystforstørrende operation med eget fedt til, for at opnå det resultat du ønsker dig.

Din tryghed er vores største prioritet: Ved konsultationen sikrer lægen sig, at du helbredsmæssigt er klar til operation. Der er enkelte specifikke sygdomme og medicinske behandlinger, som øger risikoen ved kirurgi, hvorfor vi må afstå fra at operere. Overvægt og rygning er blandt de to største risikofaktorer ved kosmetisk kirurgi. Det anbefales, at dit BMI er under 27 og må maksimalt være 30. Du skal stoppe med rygning fra rygning 4 uger før operationen indtil fire uger efter operationen. Hvis der er behov for supplerende undersøgelse fx blodprøver, hjertekardiogram (EKG) osv aftales dette. Får du medicin aftaler du i samråd med kirurgen om der skal ændres eller pauseres i din behandling. Vi anbefaler at kvinder over 40 år får foretaget en mammografi inden operationen

Om du skal have foretaget et lille eller et stort brystløft kommer an på, hvor stort hudoverskuddet på brystet er. Er der ikke meget hudoverskud, skal brystet kun løftes en smule. Her vil kirurgen kunne nøjes med at fjerne overskydende hud omkring brystvorten. Det betyder, at arret vil være i kanten af brystvorten og dermed næsten ikke synligt.

Er der i stedet behov for at større brystløft, hvor der er langt mere overskydende hud, skal du forvente et større ar. Kirurgen fjerner den slappe hud omkring brystet, og flytter brystvorten længere op på brystet. Det betyder, at for at kunne foretage dette løft, vil kirurgen placere snittet fra brystvorten lodret ned til nedre del af brystet og et efterfølgende bueformet snit under brystfolden under brystet.

Større bryster har grundet deres tyngde en større tendens til at hænge mere end mindre bryster. I disse tilfælde anbefales det ofte at foretage en reduktion af kirtelvævet samtidig med brystløftet for at undgå at brystet kommer til at hænge igen. 

For nogle kvinder vil det være nødvendigt at kombinere brystløftet med en brystforstørrelse for at opnå det ønskede resultat. Amning, vægttab og graviditet kan være årsager til, at brystet har mistet al sin fylde, og samtidig hænger. Ønsker du at få genskabt fylden i brystet, kan det blive nødvendigt at kombinere brystløftet med en brystforstørrende operation. Ved en kombineret brystforstørrelse og løft opnår både fylde samt et bryst, hvor den ungdommelige form og facon er genskabt.

Et stort brystløft foretages i fuld bedøvelse, hvorfor det er vigtigt, at du er fastende i 6 timer før operationen, du må dog godt drikke et enkelt glas saft eller vand op til 2 timer før operationen, men ingen mælkeprodukter. 

Et lille brystløft foretages i lokal bedøvelse, her er det derimod vigtigt at have spist og drukket som man plejer. 

Når du ankommer til klinikken, får du anvist din seng af sygeplejersken. Du har en samtale med kirurgen, så evt spørgsmål til forløbet kan afklares, derefter laves optegninger på huden og der tages fotos til din journal. Herefter møder du anæstesi (bedøve) lægen, som informerer dig om bedøvelsen og giver dig smertestillende medicin. 

Selve operationen tager 1-3 timer, afhængigt om brystløftet skal kombineres med fx ilæggelse af implantater. Du får lagt lokalbedøvelse i huden, hvor snittene lægges. Under operationen får du forebyggende antibiotika, som mindsker risikoen for infektion. Den overskydne hud fjernes og brystvorten løftes op på sin nye placering. Du får anlagt plaster (micropore) på huden og til sidst en støttende BH. Efter brystløftet vil brystet typisk virke større, end før du fik foretaget indgrebet. Det skyldes, at brystets fylde samles højere oppe på brystet. 

Opvågning: Du ligger til opvågning på din sengestue, hvor du observeres af vores opvågningssygeplejerske. Anæstesi lægen ordinerer smerte- og kvalmestillende medicin. Lokalbedøvelsen virker i 4-6 timer og man har sjældent meget ondt når man vågner op. Efter et par timers sengeleje er man som regel frisk nok til at komme ud af sengen og få lidt at spise og drikke.

Udskrivelse: 4-6 timer efter operationen er næsten alle klar til at blive udskrevet. Du skal hentes af en pårørende og må ikke være alene i det første døgn efter operationen. Har du ikke mulighed for dette, kan indlæggelse på klinikken arrangeres

Du får efter operationen anlagt en støttende BH, som du skal anvende 4 uger døgnet rundt og yderligere 4 uger i dagtid. Vi anbefaler at du benytter microporeplaster i 3 måneder.

Smerteplan: Du får en smerteplan med hjem som instruerer dig i hvilken og hvor meget smertestillende medicin du skal tage. Vi giver medicin med til de første par dage og der bliver udstedt elektronisk recept, som kan benyttes på alle apoteker.

Smerter: Det første døgn er som regel ikke forbundet med stærke smerter. Smerterne tager ofte til i løbet af de første par dage dage, det er vigtigt at man tager den ordinerede smertestillende medicin. Smerterne begynder at aftage omkring 7 dagen, men man skal forvente at være øm i 2-3 uger.

 Du skal til kontrol efter 10-14 dage, hvor trådenderne afklippes. Der aftales her tid til 3 måneder kontrol og før ved behov.

Det er vigtigt at du lytter til din krop og undgår at lave bevægelser der gør ondt. Du skal allerede fra 1. dag efter operationen være ude af sengen og gå stille og roligt rundt. I de første 2 uger er det meget vigtigt at undgå tunge løft og stød. Tænk over praktiske ting som at undgå tøj du skal have af/på over hovedet i de første uger. Efter 2 uger må du gradvis øge dine bevægelser og foretage normale løft.

Sport: Du kan gradvist begynde at træne isolerede benøvelser efter 3- 4ger, fx en tur på motionscykel. Løb og vægttræning af overkroppen efter 6-8 uger. Start stille og roligt ud og øg vægt/intensiteten uge for uge. Hvis brystet bliver spændt efter en træning er du gået for tidligt eller hårdt i gang, hold da en uges pause før du træner igen.

Sovestilling: Vi anbefaler at man sover på ryggen de første 3-4 uger efter operationen.

Bilkørsel: Du må ikke køre bil så længe du har smerter, du skal kunne reagere normalt.

Sol: Beskyt arret mod sollys vha solcreme faktor 30 eller derover, særligt i det første år.

Arbejde: Du kan forvente at genoptage stillesiddende arbejde efter en uge Fysisk krævende arbejde kan genoptages efter 3-4 uger.

Bad: Du kan bade dagen efter operationen, plastret kan tåle at blive vådt, tør det med håndklæde eller hårtørrer.

Du bør være opmærksom på, at varigheden af resultatet varierer fra kvinde til kvinde, da der er mange ting, der spiller ind i forhold til det endelige resultat. Både ydre forhold, levevis, vævsforhold, genetiske forhold og en svingende vægt kan have indflydelse på det endelige resultat. Derfor er der ikke nogen garanti for, hvor længe resultatet forbliver som lige efter operationen. Det er vigtigt, at din vægt er stabil efter operationen. Vægttab kan føre til ny slaphed af brystet, og indgrebet vil være forgæves. Er der derimod tale om vægtøgning, kan du risikere, at facon på brystet og arrene fra indgrebet påvirkes i en uheldig retning.

Føleforstyrrelser: I de første måneder efter operationen er det normalt at opleve forskellige føleforstyrrelser i form af stikken, prikken og jag. Manglede følelse ses også i de første måneder, men permanente føleforstyrrelser efter 1 år er derimod sjældne.

Blødning: Det er normalt at du i dagene efter operationen kan udvikle blå mærker, men en operationskrævende blødning er derimod sjælden.

Infektion: Der kan opstå en overfladisk sårinfektion som er kendetegnet ved rødme af huden, typisk omkring arret og behandles effektivt med antibiotika.

Ar: Arrene er umodne (røde) op til de første 12 måneder efter operationen, hvorefter de bleger af. En sjælden komplikation er en hyoerreaktiv arvævsdannelse som giver et tykt og uskønt ar.

Amning: Evnen til at amme kan blive påvirket af et brystløft, så overvej at udskyde operationen til efter du har fået dine børn. Der skal gå minimum 6 måneder efter amning før operationen kan foretages.

Få hjælp til finansiering
af din plastikoperation

Vi ved godt, at det kan være en stor udgift at få foretaget en plastikkirurgisk operation. Derfor tilbyder vi finansiering i samarbejde med Basisbank, så du kan få den plastikoperation, du ønsker dig. Finansiering gennem Basisbank gør det nemt for dig, at få råd til din kommende behandling.

Gennem samarbejdet med Basisbank kan vi hos Pfeiffer Plastikkirurgi tilbyde rente- og gebyrfri finansiering. Ved en afbetalingsordning hos os får du mulighed for en rente- og gebyrfri finansiering i op til 45 måneder, hvor du hver måned afdrager med et mindre beløb.

Du kan ansøge ved at trykke på ”Ansøg her”-knappen.

Plastikkirurgi Pfeiffer Logo 499 kr/md 899 kr/md
Rente 0% 0%
Oprettelse 399 kr 5%
Månedligt gebyr 29 kr 29 kr
Max lånebeløb 30.000 kr 60.000 kr
ANSØG HER ANSØG HER

Fast pris 499 kr/md

“Låne-eksempel: Kreditbeløb 20.000 kr. Løbetid 44 måneder. Månedlig afdrag 499 kr. Debitorrente 0 %. Administrationsgebyr 29 kr. pr. måned. ÅOP 4,44%

Samlet kreditomkostninger 1.675 kr. Samlet beløb til tilbagebetaling 21.675 kr.

Fast pris 899 kr/md

“Låne-eksempel: Kreditbeløb 36.000 kr. Løbetid 45 måneder. Månedlig afdrag 899 kr. Debitorrente 0 %. Administrationsgebyr 49 kr. pr. måned. ÅOP 5,76%

Samlet kreditomkostninger 4.005 kr. Samlet beløb til tilbagebetaling 40.005 kr.

Vores priser

Her ser du nogle prisforslag på brystløft
OPERATION BEDØVELSE PRIS
Brystløft: Lille Fuld narkose 20.500,-
Brystløft: Stor Fuld narkose Fra 37.500,-

Pfeiffer Plastikkirurgi

Hvem er vi

Klik på play, og lær mere om Pfeiffer Plastikkirurgi
Transparant-overlay-baggrund
Play Video
Privatlivspolitik
Scroll to Top