Brystløft

Hvis dit bryst hænger eller er blevet slapt efter vægttab, graviditet eller amning, kan et brystløft genskabe brystets placering og form.

Patientanmeldelser

Se et uddrag af vores patientanmeldelser fra Trustpilot herunder

Brystløft

Genskaber fylde og form

Der kan være mange årsager til et bryst hænger, eller at det har mistet sin fylde og spændstighed. Det er oftest følger efter graviditet, amning eller et større vægttab. 

Brystløft

Brystløft

Hos Pfeiffer Plastikkirurgi har vi mange års erfaring inden for brystoperationer. Vi foretager derfor mange forskellige typer af brystoperationer, både forstørrende og korrigerende. Vi tilbyder blandt andet brystløft, der kan kombineres med en brystimplantater, hvis du samtidig ønsker mere fylde.

Hvad er et brystløft?

Et brystløft er et indgreb, der løfter brystet. I løbet af årene mister brystet sin naturlige fasthed og facon. Årsagerne til dette er amning, graviditet, samt større vægttab. Huden omkring brystet taber desuden sin elasticitet og tyngdekræften får desuden barmen til at hænge. Ved et brystløft fjerner man den overskydende hud og genskaber formen og faconen af brystet. I forbindelse med brystløftet løftes brystvorten op til en placering centralt på brystet.

Et brystløft kan kombineres med brystimplantater, hvis man ønsker mere fylde eller en Brystreduktion, hvis man ønsker en mindre barm. 

Der findes flere forskellige teknikker til at løfte brystet, afhængigt af hvor stort hudoverskuddet er og om der er meget eller lidt kirtelvæv. Det er derfor meget individuelt, hvilken teknik der skal benyttes,.

Formålet med brystløftet at genskabe form og fylde. Et brystløft er velegnet til de kvinder som:

  • Ønsker brystet hævet tilbage til oprindelige position
  • Har hængende eller slappe bryster
  • Mangler fylde.

Forskellige typer af brystløft

At få foretaget en brystoperation er en stor beslutning. Det er derfor vigtigt, at du får vejledning fra en erfaren kirurg, hvor I sammen drøfter dine ønsker og får afstemt forventninger til det resultat, du kunne tænke dig. Der findes forskellige metoder til at foretage et brystløft, alt efter hvor stort hudoverskuddet er.

Er hudoverskuddet minimalt og skal brystet kun løftes nogle få cm, kan man nøjes med ar omkring brystvorten. Er der behov for større brystløft, hvor man fjerner en større mængde hud, er det nødvendigt med et ”anker”-ar. Navnet stammer fra arrets placering: rundt omkring brystvorten, lodret ned mod brystfolden og vandret i brystfolden. Denne operation foretages i fuld bedøvelse.

Din sikkerhed er i fokus

Hos Pfeiffer Plastikkirurgi er din sikkerhed vores største prioritet, uanset om der er tale om brystløft, brystforstørrelse eller andre brystrelaterede operationer. Vi sikrer os ved første konsultation, at du er klar til operationen. Vi lytter til dine ønsker og behov og giver dig den bedste rådgivning, så du føler dig ved at få foretaget et indgreb hos os.

Der er nogle ting, du skal være særligt opmærksom på, hvis du ønsker at få foretaget et brystløft. Af hensyn til at mindske risikoen for komplikationer, bør du være normalvægtig. Ved overvægt BMI > 27 er der større risiko for infektioner, forsinket sårheling samt vævsdød. 

En anden vigtig faktor er rygning. Ønsker du at få foretaget et brystløft, anbefaler vi, at du helt stopper med at ryge. Rygning nedsætter iltforsyningen til vævet i brystet eller brystvorterne.

Ved rygning kan du ligeledes risikere, at dine ar bliver bredere og dermed mere synlige. Vi anbefaler, at du stopper med at ryge mindst 4 uger før til mindst 4 uger efter dit indgreb.

Information omkring brystløft

Her kan du læse om operationen

Ved forundersøgelsen anbefaler vi, at du lader et familiemedlem eller en god veninde deltage, da der er meget information, som efterfølgende kan være svær at huske på. Det er en rigtig god idé at have gennemlæst vores informationsmateriale inden du møder op til forundersøgelsen, medbring gerne en liste med spørgsmål du har til forløbet.

Når du skal have foretaget et brystløft, vil kirurgen ved forundersøgelse lytte til dine egne tanker, ønsker og forventninger til resultatet. Det vores mål, at du får netop det resultat du ønsker dig. Med udgangspunkt i dine ønsker vil kirurgen i samråd med dig afgøre, om et brystløft er tilstrækkeligt, eller om der skal et brystimplantat eller en brystforstørrende operation med eget fedt til, for at opnå det resultat du ønsker dig.

Din tryghed er vores største prioritet: Ved konsultationen sikrer lægen sig, at du helbredsmæssigt er klar til operation. Der er enkelte specifikke sygdomme og medicinske behandlinger, som øger risikoen ved kirurgi, hvorfor vi må afstå fra at operere. Overvægt og rygning er blandt de to største risikofaktorer ved kosmetisk kirurgi. Det anbefales, at dit BMI er under 27 og må maksimalt være 30. Du skal stoppe med rygning fra rygning 4 uger før operationen indtil fire uger efter operationen. Hvis der er behov for supplerende undersøgelse fx blodprøver, hjertekardiogram (EKG) osv aftales dette. Får du medicin aftaler du i samråd med kirurgen om der skal ændres eller pauseres i din behandling. Vi anbefaler at kvinder over 40 år får foretaget en mammografi inden operationen

Om du skal have foretaget et lille eller et stort brystløft kommer helt an på, hvor stort hudoverskuddet på brystet er. Er der ikke meget hudoverskud, skal brystet kun løftes en smule. Her vil kirurgen kunne nøjes med at fjerne overskydende hud omkring brystvorten. Det betyder, at arret vil være i kanten af brystvorten og dermed næsten ikke synligt.

Er der i stedet behov for at større brystløft, hvor der er langt mere overskydende hud, skal du forvente et større ar. Kirurgen fjerner den slappe hud omkring brystet, og flytter brystvorten længere op på brystet. Det betyder, at for at kunne foretage dette løft, vil kirurgen placere snittet fra brystvorten lodret ned til nedre del af brystet og et efterfølgende bueformet snit under brystfolden under brystet.

Større bryster har grundet deres tyngde en større tendens til at hænge mere end mindre bryster. I disse tilfælde anbefales det ofte at foretage en reduktion af kirtelvævet samtidig med brystløftet for at undgå at brystet kommer til at hænge igen. 

For nogle kvinder vil det være nødvendigt at kombinere brystløftet med en brystforstørrelse for at opnå det ønskede resultat. Amning, vægttab og graviditet kan være årsager til, at brystet har mistet al sin fylde, og samtidig hænger. Ønsker du at få genskabt fylden i brystet, kan det blive nødvendigt at kombinere brystløftet med en brystforstørrende operation. Ved en kombineret brystforstørrelse og løft opnår både fylde samt et bryst, hvor den ungdommelige form og facon er genskabt.

Et stort brystløft foretages i fuld bedøvelse, hvorfor det er vigtigt, at du er fastende i 6 timer før operationen, du må dog godt drikke et enkelt glas saft eller vand op til 2 timer før operationen, men ingen mælkeprodukter. 

Et lille brystløft foretages i lokal bedøvelse, her er det derimod vigtigt at have spist og drukket som man plejer. 

Når du ankommer til klinikken, får du anvist din seng af sygeplejersken. Du har en samtale med kirurgen, så evt spørgsmål til forløbet kan afklares, derefter laves optegninger på huden og der tages fotos til din journal. Herefter møder du anæstesi (bedøve) lægen, som informerer dig om bedøvelsen og giver dig smertestillende medicin. 

Selve operationen tager 1-3 timer, afhængigt om brystløftet skal kombineres med fx ilæggelse af implantater. Du får lagt lokalbedøvelse i huden, hvor snittene lægges. Under operationen får du forebyggende antibiotika, som mindsker risikoen for infektion. Den overskydne hud fjernes og brystvorten løftes op på sin nye placering. Du får anlagt plaster (micropore) på huden og til sidst en støttende BH. Efter brystløftet vil brystet typisk virke større, end før du fik foretaget indgrebet. Det skyldes, at brystets fylde samles højere oppe på brystet. 

Opvågning: Du ligger til opvågning på din sengestue, hvor du observeres af vores opvågningssygeplejerske. Anæstesi lægen ordinerer smerte- og kvalmestillende medicin. Lokalbedøvelsen virker i 4-6 timer og man har sjældent meget ondt når man vågner op. Efter et par timers sengeleje er man som regel frisk nok til at komme ud af sengen og få lidt at spise og drikke.

Udskrivelse: 4-6 timer efter operationen er næsten alle klar til at blive udskrevet. Du skal hentes af en pårørende og må ikke være alene i det første døgn efter operationen. Har du ikke mulighed for dette, kan indlæggelse på klinikken arrangeres

Du får efter operationen anlagt en støttende BH, som du skal anvende 4 uger døgnet rundt og yderligere 4 uger i dagtid. Vi anbefaler at du benytter microporeplaster i 3 måneder.

Smerteplan: Du får en smerteplan med hjem som instruerer dig i hvilken og hvor meget smertestillende medicin du skal tage. Vi giver medicin med til de første par dage og der bliver udstedt elektronisk recept, som kan benyttes på alle apoteker.

Smerter: Det første døgn er som regel ikke forbundet med stærke smerter. Smerterne tager ofte til i løbet af de første par dage dage, det er vigtigt at man tager den ordinerede smertestillende medicin. Smerterne begynder at aftage omkring 7 dagen, men man skal forvente at være øm i 2-3 uger.

 Du skal til kontrol efter 10-14 dage, hvor trådenderne afklippes. Der aftales her tid til 3 måneder kontrol og før ved behov.

Det er vigtigt at du lytter til din krop og undgår at lave bevægelser der gør ondt. Du skal allerede fra 1. dag efter operationen være ude af sengen og gå stille og roligt rundt. I de første 2 uger er det meget vigtigt at undgå tunge løft og stød. Tænk over praktiske ting som at undgå tøj du skal have af/på over hovedet i de første uger. Efter 2 uger må du gradvis øge dine bevægelser og foretage normale løft.

Sport: Du kan gradvist begynde at træne isolerede benøvelser efter 3- 4ger, fx en tur på motionscykel. Løb og vægttræning af overkroppen efter 6-8 uger. Start stille og roligt ud og øg vægt/intensiteten uge for uge. Hvis brystet bliver spændt efter en træning er du gået for tidligt eller hårdt i gang, hold da en uges pause før du træner igen.

Sovestilling: Vi anbefaler at man sover på ryggen de første 3-4 uger efter operationen.

Bilkørsel: Du må ikke køre bil så længe du har smerter, du skal kunne reagere normalt.

Sol: Beskyt arret mod sollys vha solcreme faktor 30 eller derover, særligt i det første år.

Arbejde: Du kan forvente at genoptage stillesiddende arbejde efter en uge Fysisk krævende arbejde kan genoptages efter 3-4 uger.

Bad: Du kan bade dagen efter operationen, plastret kan tåle at blive vådt, tør det med håndklæde eller hårtørrer.

Du bør være opmærksom på, at varigheden af resultatet varierer fra kvinde til kvinde, da der er mange ting, der spiller ind i forhold til det endelige resultat. Både ydre forhold, levevis, vævsforhold, genetiske forhold og en svingende vægt kan have indflydelse på det endelige resultat. Derfor er der ikke nogen garanti for, hvor længe resultatet forbliver som lige efter operationen. Det er vigtigt, at din vægt er stabil efter operationen. Vægttab kan føre til ny slaphed af brystet, og indgrebet vil være forgæves. Er der derimod tale om vægtøgning, kan du risikere, at facon på brystet og arrene fra indgrebet påvirkes i en uheldig retning.

Føleforstyrrelser: I de første måneder efter operationen er det normalt at opleve forskellige føleforstyrrelser i form af stikken, prikken og jag. Manglede følelse ses også i de første måneder, men permanente føleforstyrrelser efter 1 år er derimod sjældne.

Blødning: Det er normalt at du i dagene efter operationen kan udvikle blå mærker, men en operationskrævende blødning er derimod sjælden.

Infektion: Der kan opstå en overfladisk sårinfektion som er kendetegnet ved rødme af huden, typisk omkring arret og behandles effektivt med antibiotika.

Ar: Arrene er umodne (røde) op til de første 12 måneder efter operationen, hvorefter de bleger af. En sjælden komplikation er en hyoerreaktiv arvævsdannelse som giver et tykt og uskønt ar.

Amning: Evnen til at amme kan blive påvirket af et brystløft, så overvej at udskyde operationen til efter du har fået dine børn. Der skal gå minimum 6 måneder efter amning før operationen kan foretages.

Se før/efter billeder

Tryk på knappen nedenfor, for at se før/efter billeder af vores patienter.

Vores priser

Her ser du nogle prisforslag på brystløft

Brystløft m. implantater

Fra
54.300 kr
  •  

Stort brystløft

med ankerar
37.500 kr Fra
  •  

Brystløft

Lille
29.500 kr
  •  

Få hjælp til finansiering
af din plastikoperation

Vi ved godt, at det kan være en stor udgift at få foretaget en plastikkirurgisk operation. Derfor tilbyder vi finansiering i samarbejde med Basisbank, så du kan få den plastikoperation, du ønsker dig. Finansiering gennem Basisbank gør det nemt for dig, at få råd til din kommende behandling.

Gennem samarbejdet med Basisbank kan vi hos Pfeiffer Plastikkirurgi tilbyde rente- og gebyrfri finansiering. Ved en afbetalingsordning hos os får du mulighed for en rente- og gebyrfri finansiering i op til 45 måneder, hvor du hver måned afdrager med et mindre beløb.

Fremgangsmåde

Her kan du se et eksempel på en brystforstørrende operation

Pfeiffer Plastikkirurgi

Hvem er vi

Klik på play, og lær mere om Pfeiffer Plastikkirurgi
Transparant-overlay-baggrund
Play Video
Philip-Pfeiffer

"Vores erfarne team sikrer dig den bedste behandling og rådgivning. Din tryghed som patient er vores højeste prioritet."

- Philip Pfeiffer, Plastikkirurg

Privatlivspolitik
Scroll to Top