Indadvendt brystvorte

Indadvendte brystvorter kan både være kosmetisk generende, men kan også være vanskelige at holde rene for sekretion og døde hudceller.

Patientanmeldelser

Se et uddrag af vores patientanmeldelser fra Trustpilot herunder

Indadvendte Brystvorter

Genskab facon af brystvorten

Indadvendte brystvorter ses ved, at den ene eller begge din brystvorter vender indad i stedet for som normalt udad. Flere piger oplever, at de har indadvendte brystvorter, hvilket for de fleste er et kosmetik problem, men for enkelte kan give gener i form af lugt og sekretion.

Indadvendt-brystvorte

Hvad er indadvendte
brystvorter?

Nogle kvinder har tendens til, at brystvorterne vender indad, enten på kun det ene bryst eller begge bryster. Tilstanden er oftest permanent, men kan i lette tilfælde være periodevis.
Årsagen til indadvendte brystvorter er oftest, at udførselsgangene fra brystkirtlen er for korte, alternativt at brystvorten er placeret for højt på brystet, så kirtelvævet i stedet trækker brystvorten ind. Disse årsager forekomme naturligt eller ses, som følge af et brystløft eller en brystreducerende operation.

Enkelte kvinder oplever, at brystvorterne pludselig bliver indadvendte, selv efter brystet er færdigudviklet. Her kan tilstanden skyldes nogle hormonelle forandringer i kroppen i forbindelse med blandt andet vægtøgning eller graviditet. Pludselige ændringer af brystet som disse kan være symptomer på andre sygdomme i brystet, særligt hvis det kun drejer sig om det ene bryst, og det har udviklet sig over kort tid. 

Derfor bør dette undersøges af egen læge inden en eventuel operation.Hos mange kvinder er der kun tale om indadvendte brystvorter på det ene bryst, hvilket skaber en tydelig asymmetri, der er det egentlige problem. Tilstanden kan i nogle tilfælde besværliggøre amning eller helt fjerne evnen til dette. 

Operation af indadvendte
brystvorter

En operation med henblik på en korrektion af indadvendte brystvorter foretages i lokal bedøvelse og varer mellem 30 minutter til 1 time. Ved indgrebet lægges der et lille snit i kanten af brystvorten, hvorefter udførselsgangene fra brystkirtlen gennemskæres, og huden lukkes til igen. En operation af indadvendte bryster foretages først, når brysterne er helt færdigudviklet. 

Det skyldes, at der er en chance for, at de indadvendte brystvorter selv retter sig til og skubber sig ud i takt med kroppens udvikling.Du kan tidligst få foretaget indgrebet, når du er fyldt 18 år, men man vil ofte anbefale at vente med indgrebet til efter du har fået børn, da evnen til amning kan blive påvirket. Ved en mildere grad af indadvendte brystvorter, laver kirurgen et snit langs roden af brystvorten. 

Herefter hives brystvorten ud og ved hjælp af et par tråde fastholdes brystvorten i denne position. Ved denne procedure vil mælkekanalerne være delvist bevaret, men det kan ikke undgås, at nogle bliver afskåret ved indgrebet. Er der derimod tale om dybe indadvendte brystvorter, vil mælkekanalerne ikke kunne bevares, men vil blive afskåret helt. 

Proceduren er den samme som ved en mildere tilstand, den eneste forskel er i forhold til bevaringen af mælkekanalerne. Den skånsomme procedure kan påvirke evnen til at amme, mens den anden metode helt fjerner evnen til amning. Derfor anbefaler derfor, at du venter med operationen, til du er færdig med at få børn og har ammet. 

PROCEDURE

Her kan du læse om operationen

Ved forundersøgelsen anbefaler vi, at du lader et familiemedlem eller en god veninde deltage, da der er meget information, som efterfølgende kan være svær at huske på. Det er en rigtig god idé at have gennemlæst vores generelle informationsmateriale inden du møder op til forundersøgelsen, medbring gerne en liste med spørgsmål du har til forløbet. 

Der skal minimum gå en uge fra forundersøgelse til operationen må udføres.

Din tryghed er vores største prioritet:

Ved konsultationen sikrer lægen sig, at du helbredsmæssigt er klar til operation. Der er enkelte specifikke sygdomme og medicinske behandlinger, som øger risikoen ved kirurgi, hvorfor vi må afstå fra at operere. Overvægt og rygning er blandt de to største risikofaktorer ved kosmetisk kirurgi. Det anbefales, at dit BMI er under 27 og må maksimalt være 30. Du skal stoppe med rygning fra rygning 4 uger før operationen indtil fire uger efter operationen. Hvis der er behov for supplerende undersøgelse fx blodprøver, hjertekardiogram (EKG) osv aftales dette. Får du medicin aftaler du i samråd med kirurgen om der skal ændres eller pauseres i din behandling. Vi anbefaler at kvinder over 40 år får foretaget en mammografi inden operationen.

Operationen foretages i lokal bedøvelse og varer ca 1 timer. Det er vigtigt at du har spist og drukket som du plejer inden indgrebet. Når operationen er slut, hviler du dig  i 15-30 minutter, hvorefter du kan tage hjem. Når lokalbedøvelsen
klinger af, vil du opleve lette smerter, der kan behandles med almindelige Pamol  1 gram 3 til 4 gange om dagen i et par døgn. 

Efter 10 til 12 dage møder du til trådfjernelse og kontrol. Hvis alt ser fint ud får du her tid til den afsluttende kontrol efter 3 til 6 måneder efter endt behandling. 

Ved en operation for indadvendte brystvorter, er der en risiko for, at evnen til at amme kan blive ødelagt. Du skal derfor overveje, om du skal vente med at blive opereret, til du er færdig med at amme.

Vi fraråder, at du ryger både i perioden op til operationen, men også i en længere periode efter operationen, da rygning også påvirker ardannelsen samt helingsprocessen.

Som ved ethvert andet indgreb kan der forekomme komplikationer ved denne type operation. I langt de
fleste tilfælde vil arrene hele godt op og være næsten usynlige. I nogle tilfælde sker det, at arrene ikke heler
eller falmer ordentligt, hvorfor de vil være mere tydelige. Der kan forekomme infektioner, der
kræver behandling med antibiotika.

I sjældne tilfælde kan der forekomme blødning. Dette kan behandles med kompression, det er meget sjældent at man udvikler en operationskrævende blødning 

Varigheden af resultatet er oftest permanent, men  ydre forhold, levevis, svingende vægt, samt graviditet og amning kan påvirke resultatet negativt. 

Få hjælp til finansiering
af din plastikoperation

Vi ved godt, at det kan være en stor udgift at få foretaget en plastikkirurgisk operation. Derfor tilbyder vi finansiering i samarbejde med Basisbank, så du kan få den plastikoperation, du ønsker dig. Finansiering gennem Basisbank gør det nemt for dig, at få råd til din kommende behandling.

Gennem samarbejdet med Basisbank kan vi hos Pfeiffer Plastikkirurgi tilbyde rente- og gebyrfri finansiering. Ved en afbetalingsordning hos os får du mulighed for en rente- og gebyrfri finansiering i op til 45 måneder, hvor du hver måned afdrager med et mindre beløb.

Vores priser

Her ser du nogle prisforslag på brystvorte operationer

Brystvorte
reduktion

12.400 kr
  •  

Indadvendte brystvorter

Begge sider
15.000 kr Fra
  •  
Populær

Indadvendt brystvorte

1. side
9.300 kr
  •  
Philip-Pfeiffer

"Vores erfarne team sikrer dig den bedste behandling og rådgivning. Din tryghed som patient er vores højeste prioritet."

- Philip Pfeiffer, Plastikkirurg

Pfeiffer Plastikkirurgi

Hvem er vi

Klik på play, og lær mere om Pfeiffer Plastikkirurgi
Transparant-overlay-baggrund
Play Video
Privatlivspolitik
Scroll to Top