Øjenlågsoperation

Poser under øjnene

Føler du dig friskere, end du ser ud? – læs mere om poser og rander under øjnene.

Nogen gange er 8 timers søvn og en lang ferie ikke nok. Til trods for at leve en sund livsstil, døjer mange med poser under øjnene. Der er tale et kosmetisk problem, som opstår på de nederste øjenlåg. Som en del af den naturlige aldringsproces bliver vævet og musklerne omkring øjnene slappere. Huden kan begynde at hænge og fedtet omkring øjenområdet kan begynde at pose ud på det nedre øjenlåg, hvilket giver de klassiske poser under øjnene.

Øjenlågsoperation

Billede før øjenlågsoperation

Super behandling og super resultat - har min bedste anbefaling

Sara

Ser du træt ud?

Problemet kan være arveligt betinget og er derfor særlig markant hos nogle, særligt ældre, men problemet ses også hos yngre mennesker. Tilstanden er i sig selv ufarlig, men kan være utrolig frustrerende for den, der oplever det. Måske får man at vide, at man ser træt ud, selvom man er udhvilet eller måske synes man ikke, at ens spejlbillede stemmer overens med den ungdommelige person, man ellers føler sig som. Livstilsfaktorer som søvnmangel, væskemangel, saltholdig kost, rygning og allergi kan forværre poser og rander under øjnene. En livstilsændring med fokus på søvn, kost og motion vil derfor altid være et godt sted at starte; men ofte skal der mere til, for at fjerne det trætte udseende. Her kan kirurgi være en mulighed.

Nedenfor kan du læse om de muligheder, vi tilbyder til behandling af dine poser og rander under øjnene.

Plastikkirurgi-Ansigt

Billede før øjenlågsoperation

Poser under øjnene

Med alderen kan de små muskler, samt bindevævet omkring øjenhulen blive slappe. Dette betyder at fedtvævet bag de nedre øjenlågene buler ud og giver anledning til poser under øjnene. Dette kan være med til at trække ansigtet nedad, hvilket giver et træt udseende, på trods af, at man er veludhvilet, drikker nok vand og ellers lever en sund livsstil. Det kan være enormt frustrerende og kosmetisk generende for dem som døjer med det, men heldigvis kan det løses ved en operation.

Ved operationen lægges et snit lige under øjenvipperne, dette snit er efter nogle måneder stort set usynligt. Via snittet fjernes den overskydende hud,  musklerne strammes op og fedtbulerne fjernes. Resultatet bliver en glattere overgang mellem øjenlåg og kind og et yngre, mere veloplagt udseende, som er med til at åbne øjenområdet og ansigtet.

Nedenfor har vi samlet nogle af de mest oftest stillede spørgsmål, som vi får fra vores patienter.

Behandlingsformer

Kirurgisk fjernelse

Er der tale om et hudoverskud på nedre øjenlåg og en decideret udposning af hudfedt (fedtbrok), er det oftest nødvendigt med en operation, hvor overskydende hud og fedt fjernes. Du kan læse mere om øjenlågsoperation her. I nogle tilfælde, hvor huden snarere er kreppet end løs, kan en fillerbehandling være nok.

Korrektion med filler

Poser under øjnene kan også medvirke til, at der kommer rander under øjnene. Randerne ligger sig som en fordybning mellem det nedre øjenlåg og kinden, hvilket kan give et træt og uoplagt udseende. Det kan rettes op ved en såkaldt tåretrug behandling (tear trough). Her sprøjter man filler ind i fordybninger under øjnene, som så jævnes ud og bringes op i niveau med den omkringliggende hud. På denne måde fjernes skyggerne og det trætte udseende. Læs mere om fillerbehandling med Restylane. Endelig kan eventuelle smilerynker i øjenområdet behandles med botox. Du kan læse mere om botox her.

Hvilken behandling, der er den rette for dig afhænger af flere faktorer og om hvor vidt, der er tale om rander eller poser under øjnene – eller en kombination af de to. Derfor begynder din behandling altid med en forundersøgelse med vores kirurg, hvor du får vejledning og bliver klædt bedst muligt på til et evt. behandlingsforløb hos os.

Hos Pfeiffer Plastikkirurgi har vi mange års erfaring med behandlingen af både poser og rander under øjnene og er altid klar til at svare på de spørgsmål, du måtte have. Du er velkommen til at ringe til os på 82 82 55 55 for booking af en tid til forundersøgelse eller bliv kontaktet ved at klikke her.

Procedure

Her kan du læse om operationen

Til forundersøgelsen  vil dine øjenomgivelser blive undersøgt og du vil blive informeret om de forskellige behandlingsmuligheder. 

Ved en operation af øvre og nedre øjenlåg fjernes overskydende hud, samt bagvedliggende fedtdepoter, hvilket ses hos nogle patienter. Operationen kan foretages i lokal og fuld bedøvelse. Der lægges et snit i øjenlågets naturlige hudfolder, og dermed opstår der ikke synlige ar. Arret sys sammen med en ganske tynd tråd som fjerns efter 5-7 dage. Operationen kan kombineres med vævsfiller eller med neurotoxin (BTX).

Du vil kunne opleve lidt svien i de første par døgn efter operationen. Det er dog ikke i væsentligt omfang. Du skal forvente hævelse og blålig misfarvning omkring øjnene i den første uge. Det kan derfor være en fordel med kolde kompres, samt at ligge med hovedet højt det første døgn. 

Vi anbefaler også, at du tager den med ro de første 2 uger efter operationen, så du undgår blødninger. Du bør derfor ikke dyrke sport eller på anden måde anstrenge dig fysisk, mens dine sår heler.

Som smertestillende kan du have behov for Panodil evt kombineret med Ibumetin. Hvis det skønnes nødvendigt vil kirurgen lave recept. 

Du bør undgå at få sol på dine ar, især så længe de er nye og stadig har en rødlig farve. Sol kan give vedvarende skade i form af brunlig misfarvning. Du bør derfor bruge solbriller og/eller en solfaktor på mindst 20 de første måneder efter operationen af dine øjenlåg.

Alle former for kirurgiske indgreb indebærer en risiko. Operation af øvre øjenlåg er som regel et simpelt indgreb, mens operation af nedre øjenlåg er lidt mere kompliceret, og dermed er den også forbundet med en større risiko for blødning og hævelse. 

Vores priser

Her ser du prisen på operation for poser under øjnene

OPERATION BEDØVELSE PRIS
Poser under øjnene (malar bags) Lokal bedøvelse 9.500,-
Privatlivspolitik